Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

10. 01. 2017. Požarevac

Autor: M.Ljubisavljević Izvor: Boom93

Nova oprema u narodnoj kuhinji posle dve decenije

Oko 850 korisnika narodne kuhinje u Požarevcu ubuduće će jesti hranu pripremljenu u novom kazanu i profesionalnom šporetu. Crveni krst je novu opremu dobio od Ministarstva rada, boračke i socijalne politike, zbog čega je požarevačku narodnu kuhinju obišao i resorni ministar Aleksandar Vulin.

Prema Vulinovim rečima, ministarstvo za obnavljanje narodnih kuhinja izdvaja 50,5 miliona dinara. On je istakao da obroci treba da se pripremaju po najvišim standardima i da to korisnici narodnih kuhinja zaslužuju.

"Za iduću godinu Ministarstvo rada je predvidelo 515 miliona dinara za različite programe koje ćemo raditi sa Crvenim krstom. To znači da će svih 76 narodnih kuhinja nastaviti da radi, da će 36.000 korisnika dobiti svoj obrok, da će desetine hiljada ljudi dobiti svoj paket namirnica i higijenski paket." rekao je između ostalog ministar rada.

Generalni sekretar Crvenog krsta Srbije Vesna Milenović rekla je da je oprema isporučena Crvenom krstu iz Požarevca vredna 600.000 dinara, te da nije menjana 21 godinu unazad. Narednih nedelja dobiće i velike termose, zapremine 40 litara.

"U Srbiji će 56 kuhinja dobiti novu opremu, bitnu, profesionalnu opremu za kuvanje, 39 naših organizacija već je tu opremu i primilo. Evo danas smo prvi put u poseti jednoj od organizacija, sigurno ćemo te posete i dalje realizovati. Sve kuhinje će dobiti i odgovarajući kuhinjski inventar, pribor koji je potreban za kuvanje obroka" rekla je Milenović.

Ministarstvo u 2017. opredeljuje i novac za korisnike u 125 sredina drugog, trećeg i četvrtog stepena ugroženosti. Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović rekao je da je saradnja lokalne samouprave sa organizacijom Crvenog krsta dobra, ali i da grad izdvaja 13 miliona dinara za jednokratnu pomoć za socijalna, ugrožena lica.

uto

10.01.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 20:40

no coment

koliko nam dobro ide

Odgovori
uto

10.01.

2017.

NENAD [neregistrovani] u 15:52

KUVAR

DOSAO COVEK DA RUCA DZABE. CITAV ZIVOT NA LERU I NARODNOJ GRBACI.

Odgovori

Ostavi komentar