Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

11. 01. 2017. Beograd, Požarevac, Golubac

Izvor: Mondo/Agencije

Proglašena redovna odbrana od leda

Ledolomac Greben, biće u stanju pripravnosti kod mesta Sokolovac kod Golupca kako bi obezbedio da Dunav razbijeni led odnese nizvodno ka akumulaciji Đerdap. Mađari obustavili plovidbu.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, to je odlučeno je na sastanku resornog ministra Branislava Nedimovića sa predstavnicima nadležnih institucija, koji je održan zbog talasa hladnog vremena i formiranja leda na vodotokovima.

Prema najavljenoj prognozi u naredna dva dana se očekuje formiranje dodatnih površina pod ledom i povećanje debljine leda, a u nastavku usled povoljnijih stabilnih vremenskih uslova neće doći do bitnije promene režima leda.

Na sastanku je razmotrena trenutna meteorološka i hidrološka situacija i prognoza za narednih sedam dana, kao i stanje na vodotokovima sa aspekta pokrivenosti ledom i aktivnosti javnih vodoprivrednih preduzeća na odbrani od leda.

Od 30 do 60 odsto površine Dunava, od Bezdana do Zemuna, pokriva ploveći led, dok je kod Pančeva i Velikog Gradišta površina potpuno zaleđena.

Na Velikoj Moravi oko 60 odsto pokriva led, dok je na Južnoj Moravi to oko 40 odsto.

Redovna odbrana od leda

Redovna odbrana od leda je proglašena na Dunavu od Mađarske granice do Bačke Palanke, kod Golupca i Velikog Gradišta, u Beogradu kod Zemuna i Novog Beograda, na Savi od granice sa Hrvatskom do Hrtkovaca, na slivu Save (Topčiderska reka, Pariguz, Kolubara sa Tamnavom, Peštan). Vanredna odbrana od leda je proglašena na Velikoj Moravi u zoni i nizvodno od Ljubičevskog mosta, kod Smedereva i u zoni Žabarskog mosta.


 


Nema komentara.

Ostavi komentar