Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

11. 01. 2017. Požarevac

Autor: M.Ljubisavljević Izvor: Boom93

Normalizacija saobraćaja u naredna 24 sata?

Temperature koje su ovih dana u velikom minusu, sutra bi makar nakratko trebalo da budu iznad nule. U Požarevcu od podneva postoje uslovi da so počne da deluje. PZP ulice od tada posipa ponovo, koristeći dva kamiona i dva traktora, saznajemo u ovom preduzeću.

Za sada se tretiraju centar grada, što smo i zabeležili fotoaparatom, ali i saobraćajnice na brdima oko centra. Željko Luković, rukovodilac zimske službe u PZP, kaže da bi do večeras ili eventualno sutra prepodne, putevi trebalo da budu u znatno boljem stanju i bezbedniji nego sada.

"Trenutno na raspolaganju imamo dva kamiona i dva traktora koji rade visinske zone, naselja oko centra grada, sam centar i sela. Mislim da će to sve do večeras ili eventualno do ujutru vraćeno u neko normalno stanje." kaže Luković i dodaje: "Mi smo solili i kad je bilo -10, -12 (stepeni Celzijusa). To je varijanta da so počne da deluje u samom trenutku kada temperatura tla pređe od -5, -6 pa nagore. U tih sat vremena ili dva, kada so počne da topi površinu leda, ispod je i dalje zaleđeno i tada je klizavo. To se danas dešavalo oko 9, pola 10".

Osim Požarevca, PZP čisti i na teritorijama drugih lokalnih samouprava poput Kučeva, Smederevske Palanke, Veliko Gradište. U Palanci je na primer izmerena temperatura od čak 27 stepeni u minusu, a Smederevska Palanka se nalazi na svega pedesetak kilometara od Požarevca. Putevi prema Žagubici i Kučevu su prohodni iako je palo više snega nego u našem gradu.

"Snega ima svuda, utabanog snega i to će biti dok temperature malo ne popuste, onda počinje da reaguje so. Ja se iskreno nadam da će u sledeća 24 sata da dođe do normalizacije, da će asfalt da se vidi na skoro celoj putnoj mreži." zaključio je Luković.

Taj plan bi mogle da pokvare nove padavine. Danas se njihov prestanak očekuje oko 16 časova, ali i meteorolozi najavljuju novi početak padavina za 18 sati.

Inače, jutros je zimska služba bila i na sastanku kod gradonačelnika, koga je zanimala situacija sa snežnim pokrivačem na ulicama i putevima.

sre

11.01.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 17:07

polako

ne sekirajte se radili ne radili dobicete pare.Sistem je takav,a vi ne snosite nikavu odgovornost kada se desi nesto zbog neociscenih puteva

Odgovori

Ostavi komentar