Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

11. 01. 2017. Veliko Gradište

Izvor: Večernje novosti

Grade višenamensku sportsku halu

Rok za prijavljivanje na Javni poziv u podunavskoj opštini ističe 23. januara.

Lokalna Turistička organizacija objavila je poziv za podnošenje ponuda za prvu fazu gradnje višenamenske sportske hale na Srebrnom jezeru. Objekat će se nalaziti na zemljištu površine 41,22 ara, bez izgrađene infrastrukture, a vrednost radova koji bi trebalo da budu okončani u roku od 70 kalendarskih dana procenjena je na 22 miliona dinara, bez poreza.

Rok za dostavljanje prijava ističe 23. januara u 11 sati, a pola sata kasnije zakazano je njihovo otvaranje. Odluka o dodeli ugovora biće doneta u roku od 25 dana.

Inače, gradnja sportske hale je planirana zarad razvijanja sportskog turizma u ovoj podunavskoj opštini. S obzirom na to da će novi višenamenski objekat odgovarati i standardima za reprezentativna nadmetanja, Veliko Gradište je na sigurnom putu da, pored košarkaškog, postane i jedan od odbojkaških centara Srbije i regiona.

Uslovi za košarkaške treninge i takmičenja, podsetimo, stekli su se lane, kada su izgrađena četiri terena sa tartan podlogom vrednom osam miliona dinara, koliko su uložili Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija s jedne, i lokalna samouprava, s druge strane.

Sportske sadržaje će, saznaju "Novosti", upotpuniti i buduća trim-staza, za čiju je izgradnju kod Ministarstva turizma aplicirano za 13 miliona dinara.

Nema komentara.

Ostavi komentar