Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

11. 01. 2017. Požarevac

Autor: M.Ljubisavljević Izvor: Boom93, JKP ViK

Sve zaleđeno, ponovo veća potrošnja vode

Petnaest dana posle prethodnog obaveštenja, iz požarevačkog JKP-a "Vodovod i kanalizacija" ponavljaju apel građanima da provere svoje vodomere, jer je opet uočena povećana potrošnja vode.

Iz "Vodovoda" apeluju da građani provere svoje vodomerne šahtove. Ovo se naročito odnosi na stanovnike druge i treće visinske zone u Požarevcu, ljude koji žive ili imaju  vikendice u naseljima Kruška, Farma, gradsko brdo, Crveni krst.

Usled niskih temperatura, moglo je da dođe do pucanja vodomera. "Vodovod" je prethodni put identično obaveštenje uputio građanima 26. decembra prošle godine.

"Pretpostavljam da se zbog jakih mrazeva to još nije pokazalo u onoj meri u kojoj se pokazuje nakon par dana, kad otopli. Znači par dana imamo toplih pa se onda nakon toga naglo pokaže procurivanje na raznim lokacijama. Pre svega na vodomernim skloništima, pucanja vodomera, odvodnih instalacija, instalacija u kućama. To je najčešće u objektima u kojima niko ne živi." kaže za Boom93 Vladimir Stojimirović, tehnički direktor "Vodovoda".

Desi se da ljudi koji borave u inostranstvu tokom većeg dela godine, nakon odlaska iz Požarevca ne ispuste vodu i onda ukoliko napolju zaledi, instalacije stradaju.

Zbog toga se "Vodovod" obraća građanima sa molbom da provere i vodomere komšija koji žive u inostranstvu. Na pitanje da li je moguće tačno locirati gde voda najviše curi, Stojimirović kaže da je to moguće po zonama kojih ima 17, ali ne pojedinačno.

"Vodovod Požarevac ima svoj GIS. Mi možemo tačno da utvrdimo u kojim zonama najviše ima gubitaka, ali ne možemo pojedinačno. Za pojedinačno treba ići od kućnog priključka do kućnog priključka, trebaju nam ljudi." napominje Stojimirović i dodaje: "Zato mi i molimo sve vlasnike vodomernih skloništa (privatne vlasnike i privredne subjekte) da pregledaju svoje instalacije, da pregledaju svoje vodomere da negde nije došlo do curenja - da ne stvara i njima suvišan trošak, ali i nama suvišnu proizvodnju" zaključuje tehnički direktor požarevačkog vodovodnog preduzeća.

Požarevljani u ovo doba godine dnevno troše oko 16.000 kubnih metara vode, dok "Vodovod i kanalizacija" proizvodi 16.700 kubika.

sre

11.01.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 16:54

50 posto

cemu frka sa standardnih 50 posto gubitaka sada imate 70 posto,nista strasno.Mozda se vasih 50 posto priznatih gubitaka povecalo na 70 ili 80 posto,uradite jos elaborat o gubicima

Odgovori

Ostavi komentar