Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

12. 01. 2017. Kostolac

Izvor: EPS Energija

Sve spremno za montažu

Pored montaže rudarske opreme, projektom je predviđena i izgradnja još jedne trafostanice „Rudnik 5“.

Pripremne aktivnosti za realizaciju projekta montaže novog rudarskog sistema, koji je u funkciji proširenja proizvodnih kapaciteta Površinskog kopa „Drmno“ sa devet na 12 miliona tona uglјa godišnje, odvijaju se planiranom dinamikom. U toku su pripreme i uređenje montažnog placa na kome će se raditi na montaži bagera, odlagača i pogonskih stanica. Reč je o poslovima na revitalizaciji kranova, elektrorazvoda, hidrantske mreže i mreže za komprimirani vazduh.

Pored ovih radova, koje izvode zaposleni Privrednog društva „Proizvodnja, remont i montaža“ iz Kostolca, dobro napreduju i planirani građevinski poslovi koji se odnose na uređenje puteva, izradu temelјa za kontejnere. Uporedo sa ovim, radi se na izradi i isporuci nove rudarske opreme.

“Očekujemo da će se krajem decembra ili u prvoj polovini januara krenuti sa poslovima na montaži novog bagera. Krajem februara ili početkom marta krenuće montaža odlagača, a odmah zatim i četiri pogonske stanice i pet kilometara trase “ rekao je Miroslav Ivković, zamenik rukovodioca projekta za povećanje proizvodnje kopa „Drmno“ u EPS-u.

Kako kaže Ivković, pored montaže rudarske opreme, projektom je predviđena i izgradnja još jedne trafostanice „Rudnik 5“, snage 16,5 megavolt-ampera, koja se gradi zbog elektronapajanja novog rudarskog sistema, objekata za predodvodnjavanje, ali biće i u funkciji dalјeg napredovanja rudarskih radova na kopu „Drmno“.

“U realizaciji projekta, pored inostranih kompanija, angažovana je i domaća elektro-mašinogradnja. Rok za realizaciju kompletnog projekta je 42 meseca, odnosno do kraja 2019. godine “ kazao je Ivković.

Nema komentara.

Ostavi komentar