Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

17. 02. 2017. Požarevac

Autor: M.Ljubisavljević Izvor: Boom93

Centar za socijalni rad dobija kancelariju u Kostolcu

Požarevački centar za socijalni rad narednih meseci će dobiti svoju kancelariju u Kostolcu. CSR je dobio i novi Statut na koji je Ministarstvo rada, zapošljavanja, boračke i socijalne politike dalo saglasnost.

Pre promene Statuta Centra za socijalni rad nije postojala ni pravna mogućnost za otvaranje kancelarije Centra u Kostolcu.

"Kroz izmenu osnivačkog akta smo mi promenili Statut u smislu- dali mogućnost za formiranje kancelarije Centra za socijalni rad u Kostolcu" kaže direktorka Centra, Tatjana Rajić. Osnivački akt je Skupština grada usvojila decembra prošle godine, Statut je izmenjen krajem januara, a završnu reč o njemu daje Skupština grada.

Novi statut usaglašava rad Centra sa Zakonom o socijalnoj zaštiti iz 2011. godine. Usklađivanje sa ovim zakonom do sada nije urađeno, iako je stupio na snagu pre 6 godina. Do ubrzavanja inicijative za donošenje novog statuta došlo je prošlog leta, nakon promene na mestu direktora Centra za socijalni rad.

Sadašnja direktorka ove ustanove kaže da je usaglašavanje sa zakonom iz 2011. ključna stvar kod donošenja novog statuta Centra. Nova organizaciona šema sa sistematizacijom i opisom poslova do sada su dobili saglasnost od osnivača, Gradske uprave i od nadležnog Ministarstva rada, boračke i socijalne politike. Ona dodaje da to CSR ne bi mogao da realizuje da nije bilo pomoći lokalne samouprave u pogledu olakšavanja procedura.

Prethodni statut donešen je 2009. godine. Kancelarija u Kostolcu trebalo bi da proširi dostupnost usluga CSR korisnicima različitih socijalnih usluga.

"Čitavih nekih 700 zahteva nama godišnje pristiže iz Kostolca, to je jedna velika opština i ima svoje specifičnosti i svoje potrebe, ljudi moraju da putuju. Ovo je nadam se prava stvar da se i korisnicima omoguće dostupnije usluge, a i da mi na jedan kvalitetniji način postavimo svoj rad" kaže Rajić.

Promena statuta je prvi zakonski korak ka otvaranju kostolačke kancelarije, ali do njenog otvaranja verovatno neće proći mnogo vremena. Očekuje se da se to desi u narednih mesec dana, ili eventualno dva meseca.

Nema komentara.

Ostavi komentar