Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

17. 02. 2017. Požarevac

Autor: M.Ljubisavljević Izvor: Boom93

Menjaju dva člana Gradskog veća, niko ne govori koja dva

Zasedanje požarevačke Skupštine grada zakazano je za utorak 21. februar i na njemu će se naći 16 tačaka. Prva tačka je prestanak mandata i izbor dva nova člana Gradskog veća, a pošto dokumentacije o ovoj tački nema, javnost još uvek nema predstavu kojim većnicima prestaje mandat i zbog čega. U Gradskoj upravi Požarevca za ovo pitanje svi upućuju na gradonačelnika.

Po svemu sudeći, gradonačelnik Požarevca jedini ima informaciju kojim većnicima prestaje mandat i zašto će Skupština glasati o prestanku i birati dva nova člana Gradskog veća. O ovom pitanju lične izjave nije želeo da daje predsednik Skupštine grada Bojan Ilić. Prvi čovek lokalnog parlamenta kratko je prokomentarisao da se za ovu informaciju obratimo samim članovima Gradskog veća, odnosno predlagačima. Na pitanje ko su predlagači, Ilić je rekao da sačekamo sednicu Skupštine i da ćemo tada videti ko su novi članovi Gradskog veća.

Pomoćnik gradonačelnika Marko Savić uputio nas je na broj gradonačelnika Baneta Spasovića, a isto su učinili i njegovi savetnici i pojedini članovi Gradskog veća koje smo pozvali za ovu informaciju. Savić je prokomentarisao jedino da će ta informacija da bude puštena na Skupštini. Ni gradonačelnik Požarevca, ali ni načelnica Gradske uprave Suzana Bulajić nisu nam danas zbog obaveza odgovorili na ovo pitanje.

Ova tačka dnevnog reda je prva i jedina o kojoj među skupštinskim materijalom nema nikakvih dodatnih informacija, pa javnost do utorka ostaje uskraćena za podatak ko od naredne sednice Skupštine neće činiti deo izvršne vlasti u gradu.

Inače, Gradsko veće Požarevca broji deset članova (Ivan Jović, Aleksandar Stojanović, Dragan Kostić, Dragan Radovanović, Marko Milojević, Vesna Pejić, Dejan Krstić, Srđan Radovanović, Ana Miljanić i Vladimir Petrović) i uglavnom ga čine članovi Srpske napredne stranke.

Osim o "sudbini" dva člana veća, Skupština će u utorak odlučivati i o raspisivanju konkursa za direktorska mesta u dva javna komunalna preduzeća, "Vodovod i kanalizacija" i "Parking servis". Na mestu vršioca dužnosti direktora "Vodovoda" je trenutno Igor Veselinović. On je v.d. direktora od kada je krajem prošle godine Saša Valjarević otišao sa direktorskog mesta u požarevačkom vodovodnom preduzeću.

Funkciju v.d. direktora "Parking servisa" nakon povlačenja Verice Savić, preuzela je Marija Papović. Uslovi za konkurisanje na direktorsko mesto u "Vodovodu" su - visoka stručna sprema sa minimum 240 ostvarenih ESPB bodova, a kandidat mora "da ima najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima za koje se zahteva visoko obrazovanje", te tri godine radnog iskustva u poslovima bliskim delatnosti preduzeća. Traži se da zainteresovani ima iskustvo korporativnog upravljanja, da nije član organa političke stranke, odnosno da mu je određeno mirovanje u vršenju funkcije u organu političke stranke i drugi uslovi. Slični kriterijumi traženi su i za direktorsko mesto u "Parking servisu".

Odbornici će raspravljati i o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa prošlogodišnjeg budžeta Požarevca. Reviziju budžeta obavlja Državna revizorska institucija, ali uz saglasnost ove institucije, reviziju može obaviti i lice koje za poslove revizije i finansija ispunjava zakonom propisane uslove. Deo zasedanja će činiti i većanje o Programu lokalnog ekonomskog razvoja Požarevca za tekuću godinu, Programu razvoja sporta 2017-2021. godine i Lokalnom akcionom planu za mlade do 2020. godine.

pon

20.02.

2017.

Boban [neregistrovani] u 09:43

android

Stize u gradsko vece novi postar . Zivela napredna Srbija

Odgovori
sub

18.02.

2017.

insajder Bulevar [neregistrovani] u 14:33

los,gori,najgori od SNS

Novi vecnici su Saska Gluvakov i Dalibor ...eksperti za NISTA !Bitno da slepo slusaju velikog vodju !

Odgovori
sub

18.02.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 12:55

Re:

Pa kad smo kod stampanih diploma znamo iz koje stranke a znamo i ko ima megatrend diplomu...a takodje znamo da su se pre kupovale diplome i u bg...ovo je mali grad u njemu sve se zna..nego se zaboravi brzo

Odgovori
sub

18.02.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 12:05

kurta, murta, lepi plakat op direktor

ta dvojica nesposobnih dobilo direktorska mesta bez ikakve druge kvalifikacije se sto su SNSovci, tako da dosta im direktorska mesta, treba neki novi SNS poslusnici da dobiju neku nagradu za nemanje kicme i rad protiv svog naroda a u interesu stranaka. Nego Valjarevic otisao, gde je gradonacelniku krivicna koju je obecavao?

Odgovori
sub

18.02.

2017.

Aca [neregistrovani] u 07:01

Umovi

Dokle god tu sede oni koji ovom gradu a i drzavi nisu u zivotu uplatili porez veci od 30000 mesecno od svojih zaradjenih para, a ne od drzavnih funkcija, ljudi bez dana radnog staza u privatnom sektoru gde nekoliko porodica zavisi od tvog posla i plate koju im dajes, nama nece biti bolje. Svi ovi ispod 50 godina nemaju pojma o zivotu, nista nisu stvorili do sada pa bi preko politike to da ucine. Svi su uplaseni i cekaju velikog vodju da im dozvoli sta i kad da kazu, nemaju svoje "ja", zato i upucuju na gradonacelnika jer nisu tu da misle, nego da slusaju.

Odgovori
pet

17.02.

2017.

popaj [neregistrovani] u 16:29

android

Ako se neko menja ne mora da znaci da nije dobro radio.

Odgovori
pet

17.02.

2017.

Pipi [neregistrovani] u 16:04

Posta

Novi clanovi veca su sigurno iz redova SNS, to se podrazumeva, jer takvi strucnjaci postoje samo uz gradonacelnika a rade ili su radili u Postu Pozarevac. Direktori, savetnici sad ce u vecu blago nama da njima, a diplome se samo stampaju o zavrsenim fakultetima jer moraju da imaju odgovarajucu strucnu spremu jer direktorska fotelja je udobna.

Odgovori
pet

17.02.

2017.

Trgovcevic [neregistrovani] u 15:53

Priviđa mi se

Recimo Aleksandar Stojanović i Dragan Kostić -Kole

Odgovori

Ostavi komentar