Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

12. 04. 2017. Požarevac

Autor: S. Lisac Izvor: Boom93

Protest, 9. dan: "Zviždimo, samo mirno i uporno"

Za protest "Protiv diktature", koji se 9. dan organizuje u Požarevcu, zainteresovala se televizija N1, koja je večeras uživo prenosila protestnu šetnju.

Noseći novi transparent "Samo nek' su bašte pune" mladi i ostali građani krenuli su sa Trga oslobođenja u protestnu šetnju, od koje ne odustaju.

Učesnici su prošli već ustaljenom trasom  preko Tabačke Čaršije, Trga Radomira Vujovića, Kosovskom, Svetosavskom do pijace i kroz Moše Pijade i Tabačku do mesta okupljanja.

Svaki put sa novim performansom mladi iskazuju nezadovoljstvo protiv izbornih rezultata i medijskog mraka. U zahtevima traže fer izbore, slobodu medija, smenu čelnika Radio-televizije Srbije i smenu članova Regulatornog tela za elektronske medije i Republičke izborne komisije.

Ovog puta sa performansom "Padni mi na grudi" mladi su ismejali jučerašnju scenu na ponovljenim izborima za predsednika na 8 biračkih mesta u Srbiji.

Televizija N1 uživo je prenela protestnu šetnju u Požarevcu i razgovarala sa Filipom Božilovićem, mladićem kome su pretili iz firme u kojoj radi, jer učestvuje na protestu.

Protest se nastavlja sutra na Gradskom trgu u 18:30 časova.

pet

14.04.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 18:00

Re: Šetajte

Ne podržavam nasilje i pretnju, ali ovaj je zaposlen, i opet mu ne valja...

Botu, pa i svinja ima svaki dan da jede pa je ipak samo svinja! Kakva je sreća imati posao kada SNS postavi nekvalifikovanog i nesposobnog direktora? Za tebe je ideal sendvič kao nadoknada za "gušenje" na net-u, razmisli o prvoj rečenici!

Odgovori
čet

13.04.

2017.

Požarevljanin [neregistrovani] u 08:27

Šetajte

Ne podržavam nasilje i pretnju, ali ovaj je zaposlen, i opet mu ne valja. A za vreme Uskršnjih praznika u Beogradu se privremeno obustavljaju šetnje i biće nastavljene 18. aprila. Razlog? Nije Uskrs, njima to nije sveto. Razlog je što 95% beograđana za vreme uskrsa vraća se svojim selima u Braničevu i dole na jug Srbije.

Odgovori
čet

13.04.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 08:14

Samo hrabro

Samo hrabro.

Odgovori
čet

13.04.

2017.

Љубо Питљиви [neregistrovani] u 05:40

Трасу треба мењати

Трасу кретања треба мењати.
Што мање ометати саобраћај, а што више обавештавати људе у зградама.
Предлажем кретање корз Табачницу, па десно кроз пасаж поред "Дунав" осигурања, онда кроз насеље "Ђура Јакшић", па улицом Чеде Васовића до Симе Симића, онда лево поред гимназије у Косовску, па кроз Светосавску, па десно у Браничевску кроз насеље Браничевски сквер, затим повратак Моше Пијаде до семафора, и онда десно опет кроз Табачницу до Трга. ЗВИЖДИМО САМО МИРО И УПОРНО!

Odgovori

Ostavi komentar