Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

20. 04. 2017.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Pola miliona za studentske kredite

Grad Požarevac raspisao je konkurs za subvencionisanje kamata po studentskim kreditima. Konkurs se odnosi na samofinansirajuće studente iz Požarevca koji ostvare pravo na studentski kredit kod Sosijete ženeral banke.

Ukupan iznos sredstava za ovu namenu iz lokalnog budžeta je 500.000 dinara. Pojedinačni iznos subvencionisanja kamate po studentskom kreditu je najviše do 100.000 dinara.

Pravo učešća na konkursu imaju samo državljani Srbije sa prebivalištem u Gradu Požarevcu, kao i da su studenti u visokoškolskim ustanovama u Srbiji, a ostvarili su pravo na studentski kredit u pomenutoj banci.

Izbor studenata po konkursu vrši Gradsko veće, na osnovu konačne rang liste komisije koja odlučuje o prijavama. Rang lista će biti objavljena na internet strani gradske uprave.

Nosioci kredita mogu da budu roditelji, usvojioci ili staratelji studenta sa redovnim primanjima.

Takođe, pravo na učešće na konkursu imaju samo studenti koji već nisu korisnici republičke ili opštinske stipendije, studentskog kredita ili stipendije koju daje bilo koja ustanova, preduzeće ili druga institucija.

Bitan uslov je da samofinansirajući student nije u radnom odnosu.

Prijave na konkurs  se podnose u roku od 15 dana od dana objavljivanja u lokalnom listu „Reč naroda“.

Sredstva se iz budžeta isplaćuju sa pozicije naknada za socijalnu zaštitu, za šta je ukupno planirano 14 miliona dinara.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije