Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Zbog ubistva bivše supruge osuđen na 16 i po godina zatvora
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

21. 04. 2017. Trst

Izvor: Večernje Novosti

Zbog ubistva bivše supruge osuđen na 16 i po godina zatvora

U ekspresnom procesu pred Višim sudom u Trstu Dragoslav Kostić (62) oglašen krivim za ubistvo bivše supruge iz Kučeva. Tužilaštvo tražilo maksimalnu kaznu od 30 godina. Porodici žrtve odšteta u iznosu od 200.000 evra.

Samo dan nakon početka suđenja, Dragoslav Kostić (62) iz Kučeva osuđen je pred Višim sudom u Trstu na 16 godina i šest meseci zatvora zbog ubistva bivše supruge Slavice Kostić (38), počinjenog u ovom italijanskom gradu u aprilu prošle godine. Pošto je reč o prvostepenoj presudi, i tužilac i optuženi imaju pravo da na nju ulože žalbu.

Izricanje kazne bilo je ekspresno, jer je suđenje za ovaj zločin počelo u sredu, 19. aprila. Prema italijanskom zakonu, maksimalna kazna za delo za koje se Kostić teretio - teško ubistvo, iznosi 30 godina robije. Međutim, zahvaljujući njegovom braniocu, dobio je skoro dvostruko manje.

Slavičina majka Milada Trujić razočarana je blagom kaznom.

"Malo je to za takav zločin. Nadam se da će ta kazna, posle žalbe tužioca i advokata kojeg smo mi angažovali, biti povećana " kaže Milada.

Za presudu joj je javio sin koji živi u Beču, a koji je zbog suđenja došao u Trst.

"Ja sam odmah znala da je Dragoslav ubica. Čim su mi unuci javili da Slavice nema, ja sam ga nazvala i pitala gde mi je ćerka. On mi je rekao da je nju neko sigurno prevario da sedne u kola, jer je dobrodušna. Kad sam počela njega da sumnjičim, taj zlotvor mi je prekinuo vezu " kaže Milada.

Osim zatvorske kazne, sud u Trstu obavezao je optuženog da na ime odštete, Slavičinoj deci iz prethodnog braka, Neveni (18) i Nikoli (22), isplati odštetu od 200.000 evra. Kao avans, on im je dao kuću u Trstu, vrednu 80.000 evra, koju je njihovoj majci najpre poklonio, a onda sudski povratio nekoliko nedelja pre ubistva.

Više informacija možete pročitati OVDE.


Nema komentara.

Ostavi komentar