Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

21. 04. 2017. Beograd, Golubac

Izvor: RTS

Golubac dobio internet zonu

Čelnicima 12 opština, čiji su građani bili najaktivniji u slanju fiskalnih računa i slipova u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi", u Vladi Srbije uručena su priznanja za doprinos borbi protiv sive ekonomije. Pobednici su dobili i nagrade - 12 vaj-faj zona sa besplatnim internetom tokom 15 meseci, koje će u tim opštinama postaviti "Telekom Srbija".

Osim toga, Vlada Srbije za pet prvoplasiranih opština odvojila je po 20.000 evra za opremanje i rekonstrukciju objekata infrastrukture. 

Državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Željko Ožegović rekao je da će o tome gde će biti uložen novac građani tih opština odlučiti glasanjem putem opštinskog sajta ili u opštinskoj upravi.

Internet zone dobiće Bela Palanka, Dimitrovgrad, Plandište, Bela Crkva, Golubac, Sečanj, Žitište, Rakovica, Svrljig, Bački Petrovac, Prokuplje i Titel.

Nakon odabira lokacija, "Telekom Srbija" će postaviti vaj-faj zone za najviše 90 dana.

Internet preko "vaj-faj drveta" moći će da se koristi u krugu od 150 metara i omogućava povezivanje do 300 korisnika, a opremljeno je i priključcima za punjenje mobilnih telefona i LED osvetljenjem tako da će predstavlati ukras trgova ili parkova.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Nema komentara.

Ostavi komentar