Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

21. 04. 2017.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Još jedna raskrsnica bi trebalo da dobije semafore

U poslednjih nekoliko godina, dve raskrsnice u Požarevcu dodatno su obezbeđene svetlosnom signalizacijom. Reč je raskrsnicama u Dunavskoj ulici kod zgrada solidarnosti i Partizanskoj kod škole Vuk Karadžić. U planu je da se semafori postave u još nekim delovima grada, a razlog je povećanje bezbednosti učesnika u saobraćaju.

Grad Požarevac je raspisao javnu nabavku za izradu tehničke dokumentacije za postavljanje semafora u ulici Bratstva i jedinstva na ukrštanju sa ulicama koje vode ka Pionirskom trgu, odnosno zabelskom putu.

Vrednost ove nabavke je nešto niža od 420 hiljada dinara

Pomenuta raskrsnica je regulisana saobraćajnim znacima prioriteta, pri čemu je prioritet prolaska dat vozilima koja se kreću ulicom Bratstva i jedinstva.

Na prilazima raskrsnici iz ulica Nemanje Tomića i  Veljka Vlahovića,  postavljeni su saobraćajni znakovi  „ukrštanje sa putem sa prvenstvom prolaza“.  Iz razloga  bezbednosti,  postojeću vertikalnu signalizaciju, neophodno je zameniti semaforima, piše u javnoj nabavci.

Projektom je pored opremanja stubovima sa svetlosnom signalizacijom predviđeno i prilagođavanje saobraćajnih površina.

Ako imamo u vidu da je projekat za semafore kod škole “Vuk Karadžić” na realizaciju čekao pune tri godine, nije zahvalno prognozirati kada će doći do postavljanja semafora u ulici Bratstva i jedinstva.

Ova saobraćajnica je jedna od prometnijih u Požarevcu, a raskrsnica predstavlja ukrštanje puteva koji povezuju centar grada sa Opštom bolnicom i kostolačkim putem, odnosno Pionirskog trga sa Novim grobljem, zabelskim putem i dalje magistralom Beograd-Veliko Gradište.  

Što se drugih frekventnih raskrsnica u Požarevcu tiče, ranije je rečeno da postoji projekat za postavljanje semafora kod Visoke tehničke škole, ali i da je ta raskrsnica projektovana za zatvaranje saobraćaja u centru Požarevca.

Druga raskrsnica na kojoj se razmatrala modernizacija signalizacije ili izgradnja kružnog toka je kod Višeg suda u ulici Moše Pijade.

sub

22.04.

2017.

Љубо Питљиви [neregistrovani] u 08:37

Непотребан семафор

Град Пожаревац је расписао јавну набавку за израду техничке документације за постављање семафора у улици Братства и јединства на укрштању са улицом која води ка Пионирском тргу и Вељка Влаховића (некадашње Жупске)
Вредност ове набавке је нешто нижа од 420 хиљада динара.
На тој раскрсници само треба уклонити киоске који се налазе са десне стране улице Братства и јединства и раскрсница је потпуно прегледна, а фреквенција саобраћаја није толика да би заслуживала семафор.
Много је опаснија, и потребније је на њој интервенисати кружним током, размеђа на крају улице Вељка Влаховића, Змај Јовине, Раде Слободе и Дунавске и ту је потребно и много исплативије поставити кружни ток.

Odgovori
sub

22.04.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 04:53

A trafika?

A kada ce se ukloniti dva frizidera od trafike na toj raskrsnici od kojih se ne vidi nista kada se ukljucuje na raskrsnicu?

Odgovori
pet

21.04.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 17:10

Ko radi Bog ne brani!

Još kad bi rešili raskršće ul. Lenjinove i Voje Dulića, bilo bi ekstra!

Odgovori

Ostavi komentar