Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

10. 08. 2017.

Autor: U.Urošević Izvor: Grad Požarevac

Podsticaji od grada

Grad Požarevac je raspisao javni konkurs za unapređenje rada postojećih i uspostavljanja novih organizacija poljoprivrednih proizvođača i prerađivača. Iznos podsticaja po korisniku je do 70 odsto od ukupno potraživanih sredstava, a do iznosa od maksimalne vrednosti do dva miliona dinara.

Konkursom će biti izabrani korisnici sredstava po osnovu prava na podsticaje za uspostavljanje i jačanje proizvođačkih i prerađivačkih grupa, kroz realizaciju “Programa podrške sprovođenja poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja na teritoriji grada Požarevca za 2017.”

Pravo na sredstva imaju udruženja kojima su statutom utvrđene aktivnosti i ciljevi za razvoj poljoprivrede i ruralni razvoj, za programe i projekte koje su već realizovala u ovoj godini ili je realizacija u toku.

Prioritet imaju programi edukacije poljoprivrednika, subvencionisanja zajedničke nabavke opreme, mehanizacije, preparata, lekova, sadnog materijala, posete stručnim skupovima i sajmovima, štampanja  materijala i slično, ali pod uslovom da je zakonom dozvoljeno i da program nije već ostvario iste podsticaje kod drugih državnih organa u ovoj godini.

Više na sajtu Grada Požarevca.

Nema komentara.

Ostavi komentar