Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

10. 08. 2017.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Projektovanje Čikoša, Ljubičeva, Gradskog parka...

Grad Požarevac je okončao ili privodi kraju nekoliko javnih nabavki koje se odnose na projektovanje. Reč je o rekonstrukciji nekoliko prostornih celina na području grada. U do sada okončanim nabavkama za izradu projektne dokumentacije za uređenje prostora oko „Čikoša“ i uređenje gradskog parka, poslovi su dodeljeni beogradskoj firmi BMD Bau. Odluka o dodeli ugovora istoj firmi doneta je i za projektnu dokumentaciju uređenja Ljubičeva. U sve tri nabavke BMD Bau bio je jedini ponuđač.

Projektovanje „Čikoša“ beogradskoj firmi je povereno za cenu od 1.980.000 dinara, a gradskog parka bi za 2.950.000 dinara. U odluci o dodeli ugovora za Ljubičevo, BMD Bau bi trebalo da pripadne posao za 410.000 dinara. Ponude ove firme u sva tri slučaja bile su neznatno niže od procenje vrednosti poslova.

Inače, ovih dana privodi se kraju javna nabavka za tehničko projektovanje platoa na Trgu Radomira Vujovića, pa bi trebalo da bude poznato kome će biti dodeljen i taj posao koji je procenjen na 1.500.000 dinara.

 

BMD Bau je firma koja u svom opisu navodi da se bavi projektovanjem, izvođenjem građevinskih radova i konsaltingom u oblasti hidrotehnike, niskogradnje, visokogradnje i zaštite životne sredine.

Na sajtu firme je navedeno kako su njihovi multidisciplinarni timovi specijalizovani za rešavanje problema vezanih za deponije komunalnog i industrijskog otpada, kao i trgove, parkove, fontane i drugo.

Zanimljivo je da je pomenuta firma izgubila posao izgradnje fontane na Slaviji u Beogradu koji je upravo njoj bio prvobitno dodeljen i to za 50 miliona dinara manju cenu od one po kojoj je druga firma na kraju realizovala izgradnju.

 

U Požarevcu je BMD Bau nedavno dobio i poslove rekonstrukcije podtribinskog prostora i lože na hipodromu za 830.000 dinara, kao i parternog uređenja površina u Kostolcu ispred stadiona i Doma kulture za 24.967.369 dinara (32.600 dinara niže od procenje vrednosti). U obe nabavke, BMD Bau bio je jedini ponuđač.  

 

Što se gradskog parka u Požarevcu tiče, u Požarevcu već postoji idejni projekat rekonstrukcije pešačke zone u Tabačkoj čaršiji i pomenutog gradskog parka. Ovo rešenje izrađeno je krajem 2010.godine, a gradsko veće u Požarevcu je 2012.godine dalo saglasnost i zadužilo Direkciju za izgradnju da sprovede javnu nabavku za izradu projekta uređenja Gradskog parka u Požarevcu.

Glavni projekat rekonstrukcije i poločavanja postoji i izrađen je u avgustu 2012.godine od strane projektnog biroa Studio Pavlović.

Pomenuti projekat je tada plaćen 785.000 dinara.

čet

17.08.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 18:33

Budzet

Svake godine u gradskom budzetu ostane neiskorišćeno oko 10 miliona evra.Tu je krivac gradska izvršna vlast.To projektovanje je prava sitnica.

Odgovori
uto

15.08.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 13:04

Re:

Stvarno nemamo zelenilo u gradu ...jos kad opece ovo sunce nema covek gde lad da nadje.a ono iza vise tehnicke je grozno sreca pa ne zivim tamo.A i cela ta ulica je grozna prvo drvo je tek na raskrsnici kod pionirskog pa sledece kod bolnice...

Odgovori
pon

14.08.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 15:20

kuku lele

ovi kad padnu zatvori ce biti puni.

Odgovori
ned

13.08.

2017.

NENAD67 [neregistrovani] u 20:51

NE DIRAJTE MILOSA !!!

PREUREDITI PARK JE ISTO KAO KADA BI SRUSILI NACELSTVO I PODIGLI MODERNU ZGRADU SA "STAKLENOM" FASADOM.

Odgovori
sub

12.08.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 17:23

eh

JeI stvarno nikom ne padne na pamet da posadi sto vise drveca, evo ova sIika pokazuje da cemo se sprziti ako Ieti odvedemo dete u park da se igra. MisIi Ii neko na zeIeniIo, preciscavanje vazduha i prirodni hIad? Nisu vaIjda najbitnije fontana i pIocice, park treba da bude pun zeIeniIa.

Odgovori
pet

11.08.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 11:40

Razumeo bih...

Novokomponovana SNS vlast, narodski rečeno mlati praznu slamu! Upropašćuju ono što je dobro, pod izgovorom da "sređuju situaciju", dovlače svoje nestručne kadrove za direktore sa zadatkom da zapošljavaju partijske jurišnike,Vreme dolaska na posao se meri u sekundama, to jedino i znaju da rade, nije važno što njihovi novoprimljeni ništa ne rade!
Naravno da ima šta da se ispravlja, pogledajte samo zgradu iza Više škole, prostor oko zgrade je kao u Bejrutu, to Spasoviću i jaranima ne bode oči?
Od ovakve kadrovske strukture ne može se više objektivno ni očekivati, to je njihov krajnji domet! V.D diretorki Parkinga je palo na pamet da farba česmu, zar je zbog toga plaćamo kao da zna svoj posao? Kako se nije setila da pravi javni parking?
Nekompetentni, partijski postavljani, sa vrlo sumljivim diplomama i bez i takvih, kao Boga vas molim, ne dirajte gradski park! Upropašćavajte svoje kuće, svoja dvorišta, postavljajte lavove, patuljke i ostala kič čuda od gipsa, vežbajte se!!!

Odgovori
pet

11.08.

2017.

Genije [neregistrovani] u 10:58

Hoćemo fontanu

Najbolje da se ukloni spomenik Milošu i da se postavi fontana kao na Slaviji!
Kakav ste vi skup, ko vas sastavi?

Odgovori
pet

11.08.

2017.

Dr***ša Žu*ić [neregistrovani] u 10:33

Slučajnost ili ne? Hm

Jedini ponuđač, jedini ponuđač,slučajnost ili ne?
Jedan od članova nadzornog odbora JKP Vodovod i kanalizacija Požarevac, D.Ž.je bivši član PD BMD BAU čiji je udeo bio 40%, jer je 2012. godine preneo udeo na sadasnjeg vlasnika pomenutog PD. Da li su ostali u kontaktu? Ma neeee , sigurno (neko će reći), to je samo slučajnost.

Pitam se pitam ko imenuje nadzorni odbor javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Požarevac.
Slučajnost ili ne?
Jedini ponudđač?

Odgovori
pet

11.08.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 09:31

granica

Gradonacelnik i njegova klika ne staje nastavljaju sa razbacivanjem narodnim parama.Park treba samo odrzavati nikako menjati jer je on ima svoju istoriju i sadrzaji u njemu su na neki nacin hronika naseg grada kroz duzi period.Sagradite nov,ovaj grad vapi za zelenim povrsinama.Usput pozabavite se i stanjem u gradu u kojem nemate ni jednu proizvodnu firmu da bi zaposlili ljude.U gradu funkcionisu samo trgovine u koje uskoro nece imati ko da kupuje. Idi Spasovicu i pusti sposobne ljude da odrede prioritete grada.

Odgovori
čet

10.08.

2017.

Misa [neregistrovani] u 22:27

Ovo nema smisla

Gradski park je takav kakav jeste. Isti je neguje autorsko delo. Nije mi jasno, kao gradjaninu, projektanti, coveku, odakle nekome moralno pravo da narusava nesto sto vec godinama postoji.

Gospodo, nama nedostaju prakovi. Izvolite, izprojektujte i sagradite nov!?

Odgovori
čet

10.08.

2017.

ix [neregistrovani] u 17:18

android

Tu mozete da seugradite.Beogradske firme najbolje poznaju Pozarevac

Odgovori
čet

10.08.

2017.

Svetlana,Svetlana [neregistrovani] u 17:12

Korupcija i Tal

Sve radi jedna firma ! I u čemu je sada razlika ?

Odgovori
čet

10.08.

2017.

Uplašen [neregistrovani] u 17:09

Bau Bau Bau Bauuuuuuuuuuuu

Gde god se okreneš ispadne neki Bau !

Odgovori

Ostavi komentar