Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

11. 08. 2017.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Lampe, treptači i fotografska oprema za saobraćajce

Gradski Savet za bezbednost saobraćaja uručio je danas saobraćajnoj policiji u Požarevcu donaciju u opremi. Reč je o svetlećim uređajima i fotografskoj opremi potrebnoj za rad službe na terenu, a vrednost donacije je 300.000 dinara. Najavljena je i nabavka motocikla u vrednosti od pola miliona dinara.

Predsednik Saveta Dragan Stanojević kaže da ovo telo pri lokalnoj samoupravi raspolaže određenim sredstvima za unapređenje bezbednosti saobraćaja koja se ubiraju od naplate kazni u prometu (30 odsto sredstava od naplaćenih saobraćajnih prekršaja prenosi se lokalnoj samoupravi za unapređenje bezbednosti u saobraćaju).

"U ovom slučaju opredeljena su sredstva za opremu koja se sastoji od baterijskih lampi, treptača, foto aparata i prateće opreme za rad.  Vrednost donacije je oko 300 hiljada dinara", rekao je on i najavio nastavak saradnje sa Odeljenjem saobraćajne policije kroz nabavku motocikla u vrednosti od 500.000 dinara.

Načelnik saobraćajne policije Policijske uprave u Požarevcu, Dragan Ristić naveo je da će oprema biti korišćena za noćni rad, odnosno regulisanje saobraćaja u noćnim uslovima i tokom uviđaja saobraćajajnih nezgoda.

Ristić kaže da su saobraćajnoj policiji u Požarevcu najviše potrebna nova patrolna vozila. Ovo je problem koji se ističe i na nivou čitave Srbije.

Nema komentara.

Ostavi komentar