Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

12. 08. 2017.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Radovi počeli. Nadzor iz gradske uprave (FOTO)

Radovi na adaptaciji i sanaciji Osnovne škole “Jovan Cvijić” u Kostolcu su počeli. Problem sa propalom javnom nabavkom za angažovanje stručnog nadzora nad izvođenjem radova, zaobišao se tako što je imenovan nadzor iz gradske uprave Požarevca.

Podsećamo da je gradu Požarevcu vladina kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima odobrila finansiranje ove investicije sa 81 milion dinara. Ranije je bilo najavljeno da će radovi na sanaciji početi tokom letnjeg raspusta.

Nedavno okončana javna nabavka za sprovođenje nadzora tokom adaptacije i sanacije objekta osnovne škole „Jovan Cvijić“ u Kostolcu je obustavljena jer nije pristigla nijedna ponuda. Međutim, ovaj problem je rešen tako što je nadzor formirala lokalna samouprava iz redova zaposlenih.

U ovo telo imenovani su Zoran Đorđević, Miloš Feldić i Milinko Zdravković.

Početak radova bio je 10.avgusta, a rekonstrukcija objekta bi trebalo da se završi u roku od 75 kalendarskih dana.

U školi se radi kompletna obnova toaleta, led rasveta, podovi, gelenderi, parket u sali, rampe za osobe sa invaliditetom sa obe strane škole, video nadzor, protivpožarna zaštita i nova fasada.

Unutrašnji radovi bi trebalo da budu završeni do 10. septembra. Zbog početka školske godine, izgubljeni dani za nastavu biće nadoknađeni  radnim subotama, saznaje nezvanično Boom 93.

Obnova škole u Kostolcu radi se preko Programa obnove i unapređenja objekata javne namene u javnoj svojini u oblasti obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite.

Prema ugovoru o regulisanju međusobnih obaveza koji je su Grad i vladina kancelarija potpisali početkom juna, između ostalog je predviđeno da Grad bude nosilac investicije. Projektna vrednost sanacije i adaptacije škole iznosi 81.710.114,63 dinara, a plaćanja za izvedene radove trebalo bi da se vrši preko Vladine Kancelarije na račun izvođača.

Lokalna samouprava je po potpisivanju ugovora najavila kako bi radovi trebalo da počnu tokom letnjeg raspusta, ali da je moguće da će pojedini radovi biti završeni i tokom naredne školske godine, kao i da to neće ometati nastavu.

Javna nabavka za izvođača radova na sanaciji i adaptaciji jeranije  okončana. Grad je dobio samo jednu zajedničku ponudu i posao je dodeljen preduzećima “Investgradnja” i Crna Trava” iz Leskovca, “Teming Electrotechnology” iz Niša, Neimar grad” iz Beograda i “Partenon” iz Požarevca za iznos od 79,8 miliona dinara bez PDV-a.

Javna nabavka za vršenje stručnog nadzora nad radovima na adaptaciji i sanaciji objekta škole procenjena je na vrednost od oko 1,7 miliona dinara bez PDV-a. Međutim, niko se nije javio i nabavka je obustavljena. To je, između ostalog, dovelo do kašnjenja u izvođenju radova.

foto: Dragan Kovačević

ned

20.08.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 15:28

Svaka cast

Napokon svetao trenutak za gradjane Kostolca,radi se i gradi. Svaka cast Direktoru skole koji ima veliku zaslugu u ovom projektu.Mislim da zli jezici nemaju razloga za nezadovoljstvo. pozdrav.

Odgovori
sub

12.08.

2017.

SNS [neregistrovani] u 16:35

android

Da li je neko pitao Ivana Savi?a ?ta treba da se radi

Odgovori
sub

12.08.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 12:23

Haos

Bruka i sramota!!!

Odgovori

Ostavi komentar