Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

09. 10. 2017.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Biciklističkim stazama do Kostolca, Ljubičeva i Poljane

Grad Požarevac želi da izgradi pešačko-biciklističke taze kojima bi Požarevac bio povezan sa Kostolcem, Ljubičevom i Poljanom. Cilj je da se poveća bezbednost pešaka i biciklista na prometnim deonicama državnih puteva. Za ovu godinu raspisana je javna nabavka za projektovanje staza koje bi se gradile u nekoliko faza.

Između Požarevca i Kostolca gotovo da ne postoji trotoar za pešake. Od Trudbeničke ulice u Kostolcu, kroz Klenovnik i Ćirikovac, do skretanja u ulicu Prote Mateje u Požarevcu pešaci su prinuđeni da se kreću kolovozom državnog puta. Na deonici od ulice 28.marta u Požarevcu do Trudbeničke u Kostolcu predviđa se mogućnost izgradnje pešačkih i biciklističkih staza, kao i kombinovane pešačko-biciklističke staze. Prva faza radila bi se u Požarevcu u ulici Vojske Jugoslavije u dužini od 1.630 metara.

Iako Grad Požarevac često promoviše ergelu u Ljubičevu kao turističku uzdanicu, ali i kao mesto za odmor i rekreaciju, ne postoji pešačka, ni biciklistička staza koja naselje Ljubičevo i Moravsku lagunu povezuje sa Požarevcem. Namera je da se u tri faze uzgradi pešačko-biciklistička staza od ulice Đure Jakšića, preko petlje do železničkog mosta na Velikoj Moravi.

Pešačko-biciklističkom stazom Požarevac bi trebalo da se poveže sa naseljima Lučica, Prugovo i Poljana. Pešačko-biciklistička staza već postoji do Lučice, a u dve faze bi se izgradnja nastavila preko Prugova do Poljane i kroz samo selo.

Javna nabavka je podeljena u tri partije i svaka pojedinačno vredi 416.666 dinara bez PDV-a.  

 

uto

10.10.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 13:15

Parking

Bice ta staza najveci parking u okolini.Pogledajte samo Koste Abrasevica,Lucicki put itd

Odgovori
pon

09.10.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 19:49

projekat

za pozarevac je to kao projekat dunav-v.morava-solun za srbiju.

Odgovori
pon

09.10.

2017.

Ivan [neregistrovani] u 19:09

android

A obecana biciklisticka staza jos pre 5 godina u Dunavskoj?

Odgovori
pon

09.10.

2017.

peja kostolac [neregistrovani] u 16:35

android

Kako bi to bilo lepo. Ja inace mnogo volim da vozim biciklu, ako niste znali. Jos kad bi Vucko dosao da je otvori, bio bi pun pogodak. A jos da ga stavim na prednju sipku I da ga malo
provozam , pa on bi se odusevio.

Odgovori
pon

09.10.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 15:44

Alooo

O cemu vi to? Pola Pozarevca je u blatu do kolena a vi pravite biciklisticke staze

Odgovori
pon

09.10.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 15:15

Prava stvar

Odlicna ideja, samo je,narocito u pravcu Ljubiceva, neophodno da se postavi javno osvetljenje sa obe strand puta,kako bi ulaz u grad bio lepsi.

Odgovori
pon

09.10.

2017.

pesimista [neregistrovani] u 14:18

Lepi snovi

Za pocetak da odrade ulicno osvetljenje u delu od OMV pumpe do Bambija i od restorana "Vitez" do petlje a ne da mi iz Ljubiceva nosimo baterijske lampe da bi mogli da vidimo gde idemo.

Odgovori
pon

09.10.

2017.

khm [neregistrovani] u 12:03

nego

Koja biciklisticka staza postoji do Lucice...mislite na onaj neravni puteljak kojim idu pesaci i na kome se nalaze parkirana vozila.

Odgovori

Ostavi komentar