Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

09. 10. 2017.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Gde je Požarevac na turističkoj mapi?

Grad Požarevac i Turistička organizacija pohvalili su se nagradama na Novosadskom sajmu turizma i Dunav biznis forumu. Gradonačelnik na konfereniciji za novinare izjavio kako novac uložen u turističke, kulturne i sportske manifestacije nije bačen novac, već investicija koja najbrže vraća uloženo.

Spasović kaže da mu je posebno drago što je za priznanja zaslužna „domaća pamet“, odnosno ljudi koji rade u upravi i njegovom kabinetu, turističkoj organizaciji i drugim ustanovama.

„Imali smo dobro organizovane igre, a verujem i da je defile bio prijatno iznenađenje za građane Požarevca i posetioce. To je sve primećeno od Turističke organizacije Srbije i turističkog sajma u Novom Sadu. I, evo pregršt zlatnih medalja i veliki pehar. To dovoljno govori o tome koliko smo za dve godine napredovali od nekih igara i manifestacije koja je bila prosečna, a u nekim trenucima i ispod proseka“, rekao je on.

Cilj je, kako kaže gradonačelnik, da se u narednih nekoliko godina Požarevac „pozicionira među tri najjače top manifestacije i turističke ponude u našoj državi“ i da turistička ponuda Požarevca ne bude samo za LJKI, već 365 dana u godini.

On je pohvalio i službu za Lokalni ekonomski razvoj za rad u prethodne dve godine, rekavši kako je ona zaslužna za veliki zaokret u razvoju Požarevca, gde je grad uspeo da dobije sredstva za realizaciju bitnih projekata.

Inače, Grad Požarevac je na Dunav biznis forumu dobio priznanje „Zlatni most“ za prekograničnu saradnju i realizaciju projekta iz 2012.godine koji se odnosio na rekonstrukciju i adptaciju nove zgrade Opšte bolnice.

Na proteklom sajmu turizma u Novom Sadu, lokalna turistička organizacija je nagrađena za tradicionalnu, kvalitetnu i raznovrsnu ponudu Grada Požarevca, za organizaciju 54.LJKI, turističko informativni centar, kao i za unapređenje sadržaja na ergeli i hipodromu. Pored ovih priznanja dobila je pehar za tradiciju, inovaciju i unapređenje turističke ponude, rekla je direktorka Turističke organizacije Grada Požarevca, Jelena Vukazić.

pon

16.10.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 15:00

Dale

A moze li nesto konkretno,na primer koliko se zaradilo od tog turizma,medalje i pehari se ne jedu

Odgovori
sre

11.10.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 01:21

pih

Požarevac na mapi nije nigde. Zaobilaze nas turisti u velikom luku. Nekada su biciklisti svraćali u grad,vise ne. A nagrade na sajmu u NS se placaju pa ih tako i dobise

Odgovori
uto

10.10.

2017.

anonymous G [neregistrovani] u 06:52

Genomi

Što se turističke mape Požarevca tiče,
dovoljno je obići Gradsko veće i ekipu sa gradonačelnikom

Odgovori
uto

10.10.

2017.

Popaj [neregistrovani] u 01:16

android

Po meni,najbolje igre do sada. Jedino ostaje da za sledece dovedemo Cher.

Odgovori
pon

09.10.

2017.

jovke [neregistrovani] u 21:26

android

Bravo za gdju Jelenu.Pravi covek za ovako obgovorno mesto.Banetu sut karta.

Odgovori
pon

09.10.

2017.

Pantelija [neregistrovani] u 19:58

I to je kao nešto

Da se malo smanji zanošenje. Treba da proverite da li se te nagrade plaćaju ili ne? To vam je kao i Zlatni ključ Novosadskog sajma. Ko uplati 100 hiljada dobije zlatni ključ ili slično. Proverite ovo, pa da vidimo?

Odgovori
pon

09.10.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 19:55

novci

di su i koji su to projekti. di su nasi novci?

Odgovori
pon

09.10.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 16:59

Nagrada

Da, nagradu za projekat koji su osmislili i realizovali žuti i crveni sa Rumunima...samo se hvalite tudjim projektima, vi nesposobnjakovići

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije