Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

11. 10. 2017. Požarevac

Izvor: Grad Požarevac

Poznati dobitnici ovogodišnjih „Oktobarskih nagrada“

Grad Požarevac doneo je odluku o dodeli ovogodišnjih „Oktobarskih nagrada“.

Okrobarsku nagradu dobio je Nebojša Jorgovanović, direktor Apotekarske ustanove Požarevac. U obrazloženju nagrade se navodi da je Apotekarska ustanova Požarevac pod rukovođenjem Jorgovanovića postala najbolja u Srbija među državnim apotekama. U poslednjih 15 godina su renovirane sve apoteke, a istovremeno otvoren i velikibroj novih.  Apoteka je 2010. godine dobila nacionalnu nagradu za kvalitet iposlovnu izvrsnost „Oskar kvaliteta“, kao i nagradu Ministarstva zdravlja zanajbolju ustanovu iste godine.

Drugi dobitnik „Okrobarske nagrade“ je Nenad Milojković, sportista iz Požarevac. Nenad je rođen 1993. godine u Požarevcu, a sredinom 2014. godine počinje da volontira u Beograskom atletskom klubu osoba sa invaliditetom „Pogledi" kao i u Paraatlestkoj reprezentaciji Srbije. U obrazloženju se navodi da je   2015. godine na Univerzitetu u Nišu stekao  zvanje „Operativni trener atletike“, što uspešno završava.

„Oktobarsku nagradu“ dobio je i Ilija Rajković profesor u Muzičkoj školi „Stevan Mokranjac“. U obrazlaženju nagrade se kaže da je diplomirao je na odseku za opštu muzičku pedagogiju na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Pored dvadesetogodišnjeg uspešnog pedagoškog rada, izuzetno je aktivan u svim sferama kulturnog života Grada kao izvođač, kompozitor i aranžer sa brojnim delima. Pored umetničke muzike, bavi se i primenjenom muzikom, kao i mnogim drugim aspektima muzičkog stvaralaštva. Dobitnik je brojnih priznanja.

Poslednji dobitnik ovogodišnje „Oktobarske nagrade“ je Katalin Tasić, direktor ustanove Gradski hor „Barili“ iz Požarevca. Katalin Tasić veoma uspešno već 25 godina uspešno vodi značajnu Ustanovu Gradski ženski hor „Barili“ u Požarevcu. Predavala je u Muzičkoj školi u Požarevcu , a potom na Univerzitetu u Kragujevcu, na Filološko – umetničkom fakultetu na katedri za dirigovanje. Ove godine obeležava i 35 godina uspešnog umetničkog i pedagoškog rada. Broja su priznanja i nagrade koje je dobila za svoj rad.

Grad Požarevac dodelio je i povelju Ruskom centru za nauku i kulturu, Ruski dom iz Beograda. Kako ne navodi u odluci o dodeli povelje u ovom zdanju u Beogradu, tokom više godina predstavnika se mnogo umetnika iz Požarevca. Dobrodošlica u ovom hramu kulture i umetnosti se oseća na svakom koraku. Ruski dom je dao nemerljiv doprinos u povezivanju kultura naroda Srbije i Rusije, čuvajući sećanje na bratsku ljubav dva naroda kroz čitavu istoriju. Jedan je od najstarijih duhovnih ruskih centara u inostranstvu.

Takođe grad Požarevac dodelio je i plaketu „HELP misiji u republici Srbiji“. Help je nemačka nevladina humanitarna organizacija, registrovana 1981. godine. Misija je prisutna u Srbiji od 1999. godine. Radi na obezbeđivanju socijalne i ekonomske pomoći za ugroženo stanovništvo. Brojni su projekti koje je ova organizacija imala i u Požarevcu, putem brojnih grantova za uspešne preduzetnike Grada, čime je pružila značajnu pomoć građanima Grada Požarevca.

sub

14.10.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 17:38

zasluzeno

ove godine svi dobitnici su zasluzli ovo priznanje jer iza njih stoji njihov rad i trud

Odgovori
sre

11.10.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 22:10

Šarada

A koji je dobitnik nagrade iz PRIVREDE.

Odgovori
sre

11.10.

2017.

Goran [neregistrovani] u 17:44

Smešni ste i jadni

Razumem za Katalin Tasić, pa i Jorgovanovića, ali ovo ostalo je smešno i pokazuje koliko ste jadni u svojim nameštanjima. Nagrade se dodeljuju pojedincima i firmama za dugogodišnji rad i doprinos zajednici, a vi negirate samo postojanje tih nagrada. Dodeljujete nagradu ruskom domu i organizaciji help koje plasiraju svoje programe u našoj sredini. Sramota!

Odgovori
sre

11.10.

2017.

Goran P [neregistrovani] u 17:14

android

Ko doveo Help svaka mu cast. Jedino zaposljavanje realno . Moj prijatelj prezadovoljan.

Odgovori
sre

11.10.

2017.

brajov [neregistrovani] u 11:56

svaka čast

Svi dobitnici su priznanja apsolutno zaslužili!!!

Odgovori

Ostavi komentar