Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

11. 10. 2017.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Rekonstrukcija škole u Zabeli

Škola u Zabeli koja funkcioniše kao istureno odeljenje Osnovne škole „Vuk Karadžić“ trebalo bi do februara 2018.godine da bude potpuno obnovljena. Procena je da investicija rekonstrukcije objekta koji je izgrađen još početkom prošlog veka ne bi trebalo da košta više od 30 miliona dinara. Grad je raspisao javnu nabavku, a do sredine novembra bi trebalo da bude poznato da li će i kome biti dodeljeni radovi.

Ovu školu pohađa 75 učenika od prvog do osmog razreda, dok u samom objektu istvoremeno može da se održava nastava za 70 učenika.

Objekat koji se rekonstruiše ima prizemnu glavnu zgradu i pomoćni objekat ukupne površine od nešto više od 720 kvadrata. U njemu se nalazi šest učionica, jedna zbornica, toaleti za nastavnike i učenike, prostorija za čistačice i sala za fizičko. Pored navedenih prostorija u sklopu objekta je kotlarnica sa pomoćnom ostavom za ugalj. Objekat je bez izolacije i sveukupno u lošem stanju.

U školi bi trebalo da se izvedu radovi na rekonstrukciji krova i zidova koji su oštećeni vlagom. Oštećenja postoje i na fasadi, prozori su stari i dotrajali i sva vrata je potrebno zameniti novim. Pored ovih radova, trebalo bi da se zamene podovi i izvrši kompletna rekonstrukcija toaleta, kao i vodovodna i električna instalacija. U školi će se menjati i rasveta i uvesti hidrantska mreža.

Procenjena vrednost nije navedena u javnoj nabavci, a  kako nam je rečeno u gradskoj upravi, procena je da radovi ne bi trebalo da koštaju više od 30 miliona dinara koliko je grad dobio od Kancelarije za javna ulaganja.

 

pon

16.10.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 07:17

Mašina za pranje

Još jedna od investicija,slična Kostolačkoj OŠ

Odgovori
čet

12.10.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 10:26

stolovi,klupe,table?

A stolovi,klupe I table da ostanu?
Iste inventar je bio kada,je moj otac isao u tu skolu,pa ja,pa sad moja cerka....Sramota.

Odgovori

Ostavi komentar