Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

12. 10. 2017. Požarevac, Beograd

Izvor: Večernje novosti, Ekapija

Zemljišna administracija biće potpuno digitalizovana

Građani Srbije od ovog meseca će moći u bilo kojoj službi katastra elektronskim putem da provere status svog predmeta bez obzira na to u kom delu Srbije se nalazi njihova nepokretnost. Projektom koji finansira Svetska banka, unapređuje se pisarnica. Odnosno, ona postaje elektronska.

Unapređenje zemljišne administracije se obavlja uz pomoć najsavremenije tehnologije. Tako što će čitav sistem biti centralizovan, povezane su sve radne jedinice.

Novim softverom tačno može da se vidi gde se nalazi predmet i da li postoji neka prepreka u sprovođenju donošenja rešenja. Savremeni eKatastar omogućiće ljudima da mogu iz bilo koje područne jedinice katastra u Srbiji da prate šta se dešava sa njihovim predmetom. Svi zahtevi koji budu podneti RGZ, biće skenerani i čuvani.

- Zemljišna administracija biće potpuno digitalizovana, na centralnom nivou tačno će se znati ko je podneo zahtev i kada je predao dokumentaciju. Po završetku treće faze ovog projekta, sa bilo kog mesta će moći da se prati dokument - priča Maja Radović, ispred Republičkog geodetskog zavoda.

Prema rečima Maje Radović, trenutni sistem funkcioniše na lokalnom nivou. A ubuduće će se iz centrale pratiti koliko je referent obradio predmeta, i koji su predmeti kod njega. I u slučaju da je preopterećen, moći će bolje da se preraspodeli rešavanje predmeta.

Obuka službenika RGZ počela je prošlog meseca i trajaće pet nedelja. U početku, zahtevi će i dalje ostati u pisanoj formi, ali veoma brzo i oni će postati elektronski.

pet

13.10.

2017.

Геодезија напред ! [neregistrovani] u 10:32

Остали стој !

Гужве никад веће !
Обрада предмета никад дужа !
Решавање проблема годинама !
Ништа без мазута, брајко мој !

Odgovori
čet

12.10.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 20:07

Cudo nevidjeno

O cemu pricate, u Po se taj digi snimak ne slaze sa cinjenicnim stanjem na terenu, a sluzbenici katastra nikada nisu izasli na teren da se to proveri

Odgovori
čet

12.10.

2017.

Elektro [neregistrovani] u 13:24

Katastar

Daj Bože da to zaživi u zemlji Srbiji !!
Isto kao što netreba da mi vadimo izvod iz mat.knjige rodjenih, pa kad dodješ na šalter a oni kažu : Pao sistem, jbg. Morate čekati 3-6 meseci ili ako vam se žuri onda sami vadite !
Tako da i od ovoga nema ništa !

Odgovori
čet

12.10.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 10:34

Krš

Sve isto .... . Sada je samo digitalni format.

Odgovori

Ostavi komentar