Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

16. 10. 2017.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Na kakvom tlu gradimo industrijsku zonu?

Ulice u nezavršenoj novoj industrijskoj zoni Požarevca nisu se gradile pune dve godine, iako je novac bio opredeljen u budžetu grada, a poslovi dodeljeni izvođačima. Naime, sada se ispostavlja da je razlog zbog čega radovi nisu počeli pune dve godine u zemljištu koje je takvog kvaliteta da ne bi moglo da nosi kolovoznu konstrukciju.

Za izgradnju ulica Nova 2, Nova 3 i Ilije Gojkovića u Industrijskoj zoni, poslovi su 2015.godine dodeljeni firmama „Branko Moravac“ i „Preduzeće za puteve Požarevac“ (u zajedničkoj ponudi) za blizu 30,4 miliona dinara bez PDV-a.

Međutim, zamena slabog temeljnog tla boljim materijalom tada nije uključena u konkursnu dokumentaciju.  Grad Požarevac sada pristupa pregovaračkom postupku sa ovim firmama sa obrazloženjem  da pomenuti nepredviđeni radovi predstavljaju tehnološku celinu  i da su takvi da tehnički i ekonomski nije izvodljivo da se uvodi drugi izvođač.

Ukoliko se postigne dogovor, izgradnja ulica bi poskupela za najviše 4,5 miliona dinara koliko su procenjeni nepredviđeni radovi.

Inače, ukupna ugovorena vrednost poslova izgradnje svih ulica u industrijskoj zoni (uključujući u Novu 1) pre dve godine iznosila je 47,2 miliona dinara.

Grad je ranije ove godine sproveo javnu nabavku za asfaltiranje ulice „Nova 1“ u novoj industrijskoj zoni. Posao je po ceni od 15,8 miliona dinara bez PDV-a dodeljen Neimar putu koji je tokom leta nastavio radove koji su im dodeljeni još pre dve godine, na trasiranju i izgradnji ulice, odnosno pripremi terena i nivelisanju kolovoza, pešačke i biciklističke staze.

Za sada nije jasno koliko će izneti ukupna cena izgradnje ulica u novoj industrijskoj zoni, ali je neshvatljiv previd naručioca u vezi kvaliteta terena na kome se gradi nova industrijska zona. Da li će to imati uticaja i na izgradnju eventualnih objekata koji bi, ukoliko se pojave zainteresovani ulagači, trebalo da se izgrade na ovom prostoru?

čet

19.10.

2017.

Vanga [neregistrovani] u 06:57

Apokalipsa

Nemojte stalno kritikovati dobre ideje.
Sačekajte investitore oni će sigurno doći

Odgovori
sre

18.10.

2017.

BREŽANAC [neregistrovani] u 09:16

matici@mts.rs

Firme pre davanja ponude moraju da izvrše analize koje mogu biti pogubne za njihovu ponudu. Primera radi, ispitivanje terena, okoline itd. Ovde se radi o novcu koji je neko primio na ruke pa sad se izmišljaju fantazme.

Odgovori
sre

18.10.

2017.

ORIGANO [neregistrovani] u 06:57

ORGINALNO DO KRAJA

BANE SAMO NAPRED
TVOJE IDEJE SU ORGINALNE

Odgovori
pon

16.10.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 17:54

DNO , DNA

Definitivno Pozarevac vode teski laici,

Odgovori
pon

16.10.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 16:00

odgovornost

pozvati bivseg gradonacelnika i sve oko njega da plate sada svoj nemar.U protivnom popisati imovinu i malo Zabela u zatvor.Za primer da ostali vode racuna sta rade sa nasim parama

Odgovori
pon

16.10.

2017.

Pametan znači nepodoban [neregistrovani] u 14:43

Neverovatno

Šta reći a ne zaplakati. Koja industrijskia zona? Gde su fabrike? Kuda su otišli investitori? Svako ko je došao u Požarevac a bio je ozbiljan u svojim namerama odavde je otišao glavom bez obzira. Dok se u drugim gradovima broj zaposlenih broji u stotinama kod nas je i dalje industriski tamni vilajet.

Odgovori
pon

16.10.

2017.

Tranvaj [neregistrovani] u 14:32

vadi,vadi pareee

Po mom misljenju ovo je samo jos jedan nacin da gospoda izvuku novac iz budzeta grada. Pola Peri, pola Ziki i svima lepo. Sramno je bilo to sto su godinama na vlasti, a za grad nista nisu uradili, sramno je to da se Jugoviceva svake godine sredjuje, sramno je to sto ne mozemo doci do gradonacelnika, nego nama sa sela uvaljuju ovog Mladju, da sa njim kao nesto pricamo, a on je potrcko. Sramota je...

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije