Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

20. 10. 2017. Požarevac

Autor: S. Lisac Izvor: Boom 93

Povezivanje rimske i savremene Spa kulture

Kako se kreira autentični velnes i spa turistički proizvod, iskustva bazirana na regionalnoj i lokalnoj spa tradiciji i kulturnom i prirodnom nasleđu sa akcentom na Rimsko doba bila je glavna tema na osmom regionalnom forumu welnes i Spa industrije. Forum je održan u Viminacijumu u Kostolcu, a o efektima foruma je na prijemu u gradskom zdanju govorila Nataša Ranitović, predsednica klaster welnes Srbija


Klaster zdravstvenog, velnes i spa turizma Srbije  organizovao je osmi  CEI regionalni forum velnes i spa industrije. Forum koji je podržan od centralno evropske inicijative održan je u arheološkom nalazištu Viminaciju u Kostolcu. Na forumu su govorili eminentni eksperti i profesionalci uz zdravstvenog wellness i SPA turizma iz zemlje i regiona.

Na prijemu u gradskom zdanju, Nataša Ranitović, predsednica klaster welnes Srbija govorila je o upsešno održanom forumu, čiji je je jedan od ciljeva transfer iskustava i znanja od profesionalaca iz centralno evropske inicijative zemalja članica EU ka profesionalcima iz CEI zemalja koje nisu članice Evropske unije.


“Kako da povežemo rimsku Spa kulturu, rimsku tradiciju dugu 2000 godina i kako da primenimo  kako bi napravili savremene welnes koncepte, autentičan SPA proizvod na našim prostorima i da taj turistički proizvod bude brend koji će privući i domaće i posebno strane goste” rekla je Ranitović i navela da je forum bilo mesto na kome su se prenosila znanja, razmenjivala znanja i iskustva i to je bio “dan za učenje.”

“Mi smo učili od lidera i nadam se da će profesionalci u Srbiji i u zemljama Zapadnog Balkana koji žele da budu lideri da će i postati lideri jednog dana. Osnov svega je saradnja.” dodala je ona.

Forum podržava održivi razvoj malih i srednjih preduzeća u sektoru zdravstvenog, velnes i spa turizma u tako što pospešuje saradnju kroz umrežavanje, prenos znanja i primera dobre prakse.

Forum  o zdravstvenom, velnes i spa turizmu predstavlja forum za otvoreni dijalog između zainteresovanih predstavnika industrije, te podstiče inovacije, podržava saradnju i radi na podizanju korporativne svesti, a sve u cilju ekonomskog razvoja i boljeg razumevanja svih izazova i mogućnosti u oblasti zdravstvenog,velnes i spa turizma.

Centralno evropska inicijativa proglasila je forum jednim od pet najboljih projekata.  

Organizacija je podržana od strane Mnistarstva  trgovine, turizma i telekomunikacija  i Regionalne agencija za razvoj Srbije.

 

Tekst je deo projekta „Ka Evropi“ koji je sufinansiran sredstvima Ministarstvo kulture i informisanja Srbije u oblasti javnog informisanja za 2017.godinu, a koji realizuje Boom 93.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije