Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

14. 11. 2017. Požarevac

Izvor: Vojska Srbije, Boom93

Konkurs za prijem profesionalnih vojnika

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije pokrenuli su proceduru za kontinuirani prijem profesionalnih vojnika u komande, jedinice i ustanove Vojske Srbije do popune radnih mesta, što znači da se kandidati mogu prijaviti svakog radnog dana u vojnim poštama navedenim u Obaveštenju o stalnom prijemu profesionalnih vojnika.

Reč je o neposrednom prijemu vojnika iz evidencije regionalnih centara Ministarstva odbrane, te su potencijalni kandidati svi državljani Republike Srbije koji su odslužili vojni rok sa oružjem i mlađi su od 30 godina. To će biti prilika za zaposlenje i novim generacijama mladića i devojaka na šestomesečnom dobrovoljnom služenju vojnog roka.

Obrazac prijave za popunu radnih mesta profesionalnih vojnika kandidat može popuniti i podneti svakog radnog dana u vremenu od 8,00 do 14,00 časova u vojnim poštama navedenim u Obaveštenju o stalnom prijemu profesionalnih vojnika na određeno vreme u Vojsku Srbije.

Potrebe za prijemom, po rodovima-službama i mestima službovanja, mogu se dobiti pozivom na brojeve telefona datim u navedenom obaveštenju.

Selekcija kandidata realizuje se u tri dela, svaki u trajanju od jednog dana. U prvom delu, kandidati podležu opštem lekarskom pregledu i proveri fizičke sposobnosti. Radi provere fizičke sposobnosti kandidati su u obavezi da sa sobom ponesu sportsku opremu: patike, trenerku-šorc, majicu (sopstveni izbor).

U drugom delu selekcije, u trajanju od jednog dana, kandidati podležu psihološkoj proceni, dok u trećem delu, u trajanju od jednog do dva dana (dva dana je samo za vojnu poštu 6006 Niš), kandidati podležu medicinsko - zdravstvenoj proceni.

Rezultate prijavljenih kandidata utvrdiće komisije za utvrđivanje ispunjenosti uslova za prijem u profesionalnu vojnu službu na osnovu sledećih merila za izbor:završeni nivo školovanja - do 25 bodova (osnovna škola 5 bodova, srednja škola 3. stepen 15 bodova, srednja škola 4. stepen ili viši nivo obrazovanja 25 bodova); provera fizičke sposobnosti - do 35 bodova (proizvod konačne ocene i broja 7) i psihološka procena kandidata - do 40 bodova (proizvod konačne ocene psihološke procene i broja 8).

 Sa najboljim kandidatima zaključiće se ugovori o radu na određeno vreme i biće primljeni u jedinice Vojske Srbije na period od šest meseci, uz mogućnost produženja ugovora o radu na period od tri godine i obnavljanje ugovora do navršenih 40 godina života.

Obrazac prijave za popunu radnih mesta profesionalnih vojnika kandidat može dobiti, popuniti i podneti svakog radnog dana u vremenu oд 8 do 14 časova u Vojnoj pošti 5302 Požarevac, kasarna „General Pavle Jurišić Šturm“ ul. 6. Ličke divizije bb.

Više informacija možete pročitati OVDE.

uto

14.11.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 13:10

Kafici

Nemojte samo u zabranjene kafice da idete.

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije