Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Kako studirati ili naći posao u zemljama EU - saznajte u EUTEKA kutku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

24. 11. 2017.

Autor: K. Tričković Izvor: Boom 93

Kako studirati ili naći posao u zemljama EU - saznajte u EUTEKA kutku

Kako se najlakše zaposliti ili gde besplatno studirati u inostranstvu požarevljani se mogu najbolje informisati u EUTEKA kutku koji se nalazi u gradskoj biblioteci. Ova usluga nas takođepriprema i za vreme kada Srbija postane članica EU.

U okviru projekta „EUTEKA - EU u vašoj bilblioteci“, u požarevačkoj biblioteci „Ilija M. Petrović" radi EUTEKA kutak. Projekat finansira Delegacija EU u Srbiji. Biblioteka u Požarevcu je deo EUTEKA mreže biblioteka, koje su pokazale spremnost da svojim korisnicima ponude informacije o EU i procesu integracije Srbije u EU.

„Naša biblioteka je od 2014. godine do danas primila više od 20 publikacija o EU na srpskom jeziku a nove će stizati i na dalje“, kaže direktorka Biblioteke Vera Zarić Mitrović.

Biblioteka je aktivno učestvovala u projektnim aktivnostima, predstavnici Biblioteke su bili već na mnogim treninzima EU fonodova, a u Biblioteci je organizovana i tribina o stanju ženskih prava u Srbiji.

„Isporučena nam je EUTEKA polica, sto, stolica i računar i ova oprema će u narednih 5 godina biti dostupna korisnicima u cilju boljeg informisanja o EU. Tu su računar, softver, linkovi koje svaki naš korisnik može da koristi i preko kojih može da se upozna sa svim aktivnostima EU od toga kako se najlakše zaposliti, gde besplatno studirati, koje su institucije kulture zemlja članica EU a koje se nalaze u Beogradu, koje sve pogodnosti nude studentima i besplatne programe za edukaciju“, kaže Zarić Mitrović.

Pogrami su naročito korisni za mlade koji žele da studiraju u inostranstvu ili da u EU potraže posao.  

Nema komentara.

Ostavi komentar