Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

05. 12. 2017.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Zaključen ugovor za izradu novogodišnje rasvete

Turistička organizacija u Požarevcu zaključila je ugovor za izradu novogodišnjih ukrasa, odnosno dekorativne rasvete. Posao je dobila firma Fluoelektro iz Niša za blizu četiri miliona dinara.

Ovo preduzeće je bilo jedini ponuđač. Ugovor je zaključen 1.decembra, a rok isporuke je 20 dana. Nabavka ukrasa je i prošle godine bila poverena firmi Fluoelektro, za nešto više od dva miliona dinara.

Javna nabavka je bila procenjena na 3.971.500 dinara, a ponuda niške firme bila je za oko 4.000 dinara niža (3.967.484,40).

Pored dekorativnih svetlećih creva i lanaca sa pratećom opremom, u nabavci se tražilo i 14 unikatnih svetlećih motiva.

Motivi su namenjeni za spoljašnje  ukrašavanje, a nabavlja se više od 200 komada čije se dimenzije kreću između 0,4x0,4 do 3,5x3,5 metara. Najteži ukrasni motiv bi približno trebalo da bude težak čak 24 kilograma.

Rok isporuke je 20 dana od dana zaključenja ugovora, a garantni rok za ukrase je minimalno dve godine.

Požarevac je ove godine gotovo duplirao iznos novca predviđen za nabavku novogodišnje rasvete. Gradonačelnik Bane Spasović u tome ne vidi problem.

„Svaki dinar je veliki za naš grad i mi gledamo da ta sredstva ne trošimo nenamenski“, rekao je on.

Pored nabavke rasvete, turistička javnom nabavkom pokušava da nađe i izvođača koji će montirati, odnosno uklanjati ukrase na ulicama. Za taj posao je izdvojeno nešto više od 1,4 miliona dinara. Prvi pokušaj angažovanja firme koja će ukrašavati grad je propao jer niko nije dostavio ponudu.

uto

05.12.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 14:16

Vaspitacice i Uciteljice

Nije valjda da ste nas oslobodili preporucenog ukrasavanja grada

Odgovori

Ostavi komentar