Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

06. 12. 2017.

Ministar u Kostolcu

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević obišao je danas u Kostolcu tehničku školu „Nikola Tesla“ i osnovnu školu ”Jovan Cvijić” koja je nedavno obnovljena sredstvima republičke Kancelarije za javna ulaganja.

Ministar Šarčević je rekao da je Vlada Republike Srbije više uložila u rekonstrukciju škola za jednu godinu nego decenijama unazad.

On je rekao kako veruje da će tokom 2018. godine u Srbiji biti obnovljeno još više obrazovno vaspitnih ustanova i dodao da će osim u školske zgrade novac biti uložen i u digitalizaciju, koja podrazumeva brz internet, tablete za nastavu i pametne table.

Za kompletnu rekonstrukciju škole u Kostolcu izdvojeno je 113 miliona dinara, najvećim delom preko Vladine kancelarije. Škola je iz sopstvenih prihoda finansirala nabavku dela opreme, dok je ostatak novca obezbedila požarevačka lokalna samouprava.

Ministar je tokom posete Kostolcu razgovarao sa gradonačelnikom Požarevca Banetom Spasovićem i predsednikom GO Kostolac Ivanom Savićem.

Gradonačelnik Spasović je danas rekao da je odobren projekat rekonstrukcije osnovne škole „Dositej Obradović“ u Požarevcu koji bi trebalo da bude realizovan u 2018.godini.

pet

08.12.

2017.

anonymousOsnivač MO [neregistrovani] u 09:05

Bajka

Razumno je da ministar obilazi škole, ali ne razumno je da isti dolazi i da otvara školu zbog fasade. To je još jedan politički marketing SNS zbog izbora u Opštini Kostolac. Ništa čudno što je došao jer i na taj način daje podršku "domaćinima" SNS-u. Ako samo pogledate na slici ko sedi od "domaćina" iz SNS-a, sve će vam biti jasno. Da je ministar pozvan da otvori novu školu i ja bih podržao,ovakav gest.Zbog ovakvih jeftinih političkih poena, sigurno neću za vas glasati, a davao sam vam podršku. Molim građane da se probude SNS nije ona stranka, koja je bila na početku. Tu se namnožilo sve i svašta. Građani olovke u ruke i uključite razum.

Odgovori
čet

07.12.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 14:13

Nije ih sramota!

Zbog popravke škole dolazi tolika bulumenta, kao da nije normalno održavati škole!

Odgovori
čet

07.12.

2017.

Proveriće se [neregistrovani] u 13:49

Sa ugradnjom

Ovde je dosta visoka cena ugradnje

Odgovori
čet

07.12.

2017.

Zika Zeneva [neregistrovani] u 09:47

Skola Nesposobnih Srba

U svakoj skoli gde su SNS poltroni direktori, odjednom su kase pune, radi se ne staje se! Evo jutros vidim i Gimnazija promenila stranku, Kralj Aleksandar (za mene zauvek Veljko Dugosevic) skola je odavno promenila stranu. Sram da Vas bude!

Odgovori

Ostavi komentar