Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

15. 12. 2017. Beograd, Požarevac

Izvor: EKapija

Ubuduće prijava zaposlenih obavezna od prvog radnog dana

Radnike u Srbiji poslodavci će morati da prijave od njihovog prvog radnog dana, utvrđeno je izmenama Zakona o radu koje je u četvrtak, 14. decembra 2017. godine, usvojila Skupština Srbije.

Precizirano je, između ostalog, da je poslodavac dužan da na osnovu ugovora o radu ili ugovora o obavljanju poslova podnese jedinstvenu prijavu na obavezno socijalno osiguranje, najkasnije pre stupanja zaposlenog ili drugog radno angažovanog lica na posao.

Novim rešenjima predviđeno je da je poslodavac dužan da vodi dnevnu evidenciju o prekovremenom radu zaposlenih, a precizirane su i odredbe o načinu dostavljanja otkaza ugovora o radu.

Izmene tog zakona inicirao je Inspektorat za rad u sastavu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Predviđeno je da izmene Zakona o radu stupe na snagu osmog dana po objavljivanju u Službenom glasniku.

Više informacija možete pronaći OVDE.

pet

15.12.

2017.

Anonimno [neregistrovani] u 10:36

Hahahahahaha

I opet... hahahaha... Radim vec skoro 4 god neprijavljen. Za to vreme je bilo deset inspekcija i nikom nista. To se zna unapred, jave nam da taj dan ne dodjemo na posao, kad dodje inspekcija, ponudi se viskijem, kafom i sl i naravno pojeo vuk magarca.

Odgovori

Ostavi komentar