Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

15. 12. 2017.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Amnezija i besplatan prevoz učenika

Odobornik DS-a Zlatko Miladinović predložio je danas da skupština Požarevca uvrsti u dnevni red njegov predlog da se izmenom odluke od naredne godine u potpunosti subvencioniše prevoz učenika srednjih škola na teritoriji Grada Požarevca. Predlog je odbijen, a član gradskog veća Vesna Pejić iz SNS-a je ocenila da među nekim odbornicima vlada amnezija i prebacila Miladinoviću što to nije urađeno kada je njegova stranka bila na vlasti.

Miladinović je predložio da se pre donošenja budžeta izmeni odluka o prevozu učenika srednjih škola tako što će umesto 30 odsto, grad iz budžeta u potpunosti subvencionisati prevoz.

Ranija odluka je doneta još 2009.godine i ona je pomogla roditeljima i deci koja putuju do srednjih škola, rekao je on i dodao da je u šset škola između 600 i 700 dece koja koriste prevoz.

„To je ovaj grad koštalo oko 7 miliona dinara godišnje. U mnogim drugim opštinama i gradovima se dešava da se prevoz učenika u srednjim školama potpuno subvencioniše od grada. Tako da je za ovakvu odluku potrebno izdvojiti još 15 miliona dinara ili kako su stručne službe izračunale oko 23,5 miliona dinara bi ukupno koštala bi takva odluka“, rekao je odbornik DS-a.

On je rekao da mu je nejasno zašto je zauzet čvrst stav u vlasti da se ovaj predlog odbije i ocenio da to grad neće mnogo koštati, s obzirom da se, kako je ocenio, za raznorazne druge stvari potroši mnogo više i luksuz koji vićeini ljudi nije potreban.

Odgovorila mu je član gradskog veća Vesna Pejić koja je rekla kako je iznenađena time što je Miladinović iznenađen.

„U vlasti ste bili od 2002. do 2012.godine. Da ste 8 odsto godišnje podizali prevoz imali biste ga danas 100 posto“.

Ona je dodala kako vidi da „među nekim članovima vlada amnezija“ i navela iznose koje je Grad Požarevac predvideo u budžetu za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje.

Pejić je navela 206 miliona dinara za tekuće održavanje, milion dinara za nagrađivanje učenika za uspehe na takmičenjima, 910 hiljada za nagrade prosvetnim radnicima, pola miliona za mlade talente, 500 hiljada za poklone đacima prvacima. Pomenula je i da je obezbeđen prevoz dece u pripremnom predškolskom programu, zatim prevoz učenika u specijalne škole, ali i da je za milion dinara povećan iznos za stipendije.

 Član gradskog veća je rekla kako je predlog razmatran, ali da je odbijen.

„Sve ukupno, kada stavite to na papir, jako je puno para izdvojeno. Prevoz, kao što sam rekla, to će sigurno biti povećano kada se pronađu sredstva za to povećanje. Da vam samo napomenem da srednja škola nije obavezan vid obrazovanja, ali i da se tu trudimo da pomognemo. Dakle grad će sigurno nešto učiniti, ali sada ne, sigurno ne toliko koliko vi mislite. A imali ste prilike da to ispunjite“, kazala je Pejić.

Skupština je nakon toga glasanjem odbila predlog da se ova tačka uvrsti u dnevni red.  

sub

16.12.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 19:01

mnogo para

A zasto vi koji ste najbolja vlast u istoriji,ne ucinite nesto sto prethodna vlast nije.Mislim da je bolje uloziti u buducnost i decu nego u propale muzicare i druge gluposti koje karakterisu ponasanje gradske vlasti.

Odgovori
sub

16.12.

2017.

Građanka [neregistrovani] u 13:16

Sramota

Kada bi preskočili jednog Zdravka, đaci bi mogli da putuju u školu bez problema. Istina je da u obrazovanje treba uvek ulagati. Pokrivanje 100% putnih troškova bio bi plus i za učenike, ali i primer dobre prakse i plus za odgovornu političku stranku.
Sa druge strane, sramota je to što dotična članica navodi kako "srednje obrazovanje nije obavezno". Opšti interes je da svi budemo što obrazovaniji, ili ne?

Odgovori
sub

16.12.

2017.

Zlatiša [neregistrovani] u 10:53

Ko je na vlasti

Koliko ja znam, na vlasti u Požarevcu je oduvek i zauvek samo SPS. U nekim vremenskim periodima od 2001. je bio i neko iz DSS-a (vrlo kratko), pa radikali i Karićevi snagatori(2004-2008). Tu gde je mnogo para bili su često i eksperti iz G17 koji su trenutno svi listom prebegli u Naprednjake (u jednu ili drugu struju), a ovi nesrećnici iz DS-a su imali od 2009. do 20012. Mikija za gradonačelnika dok su vlast i dalje imali SPS ovci. Kad su naprednjaci ušli u vlast od 2013. Bane je kao predsednik Skupštine glumeo opoziciju(iako većinski deo koalicije), a od 2016. naprednjaci imaju svu vlast.
Srećna Nova 2018.

Odgovori
pet

15.12.

2017.

toma [neregistrovani] u 20:18

srednja skola nije obavezna

Nije obavezna srednja skola da ne bi slucajno neko razmisljao pa morao da glasa protim ......Zaglupljen narod je najbolji narod

Odgovori
pet

15.12.

2017.

popaj [neregistrovani] u 18:09

android

Bravo,tetka.

Odgovori
pet

15.12.

2017.

anonymous [neregistrovani] u 16:08

DS

sad ste se setili da uradite nesto za decu.Dok ste bili na vlasti ni tobogan niste kupili

Odgovori
pet

15.12.

2017.

Zika Zeneva [neregistrovani] u 16:00

Zena cudo!

Ukiniti vise LJKI, doceke, rasvete, gluposti, ulozite u skolstvo i zdravstvo. Sto bi rekli KKN, Procice i njihovo!

Odgovori
pet

15.12.

2017.

peja kostolac [neregistrovani] u 15:58

android

More snajka, od amnezije boluje Vucko. Zaboravio nesretnik kad je psovao sadasnje mentore a kleo se u Sekia.

Odgovori

Ostavi komentar