Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

10. 01. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Grad Požarevac

Delovi terasa privremeno uklonjeni

U Požarevcu već duže vreme traju radovi na rekonstrukciji centralnog broda zgrade Starog Načelstva. Pojedini građani primetili su iza zaštitnih zavesa da je oštećen deo terasa na čelu objekta. U kabinetu gradonačelnika objašnjavaju da su ograde uklonjene sa terasa zbog lošeg stanja noseće drvene konstrukcije i da će biti vraćene u ispravnom stanju.

Prilikom ispitivanja materijala od strana organizacije Institut IMS AD Beograd krajem avgusta, uzeti su uzorci sa svih karakterističnih elemenata fasade, uključujući i ogradu terasa, odnosno balustera sa livenom oblogom, navodi se u pojašnjenju iz kabineta i dodaje da je tom prilikom utvrđeno da je noseća drvena konstrukcija, inače stara oko 130 godina, u vrlo lošem stanju.

Nadzorni organ i Izvođač radova su odlučili da se postojeća ograda demontira, što je učinjeno sredinom oktobra prošle godine, kada su započeti radovi na centralnoj terasi i jednoj terasi iznad pomoćnog ulaza u Načelstvo.

Nakon saniranja oštećenja na navedenim balusterima i prilikom nastavka izvođenja radova na sanaciji, adaptaciji i revitalizaciji fasade, ograde na terasama biće montirane u ispravnom stanju, u skladu sa Projektnom dokumentacijom i predmetnom javnom nabavkom, navedeno je u ovom objašnjenju.

 

pon

15.01.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 21:23

zabluda

Narod ocigledno tesko pamti al brzo zaboravlja.Fasada Nacelstva je u skorije vreme nekoliko puta renovirana (citaj prekrecena) i to je bila sva"zastita". A sto se tice strucnosti ekipe, ono se svodi na 4 razreda osnovne skole. Tako se i desilo da Milos dobije "nanogicu", ni kriv ni duzan. Nem a tih majstora koji ce biti bolji od onih koji daju dobar procenat gradskim ocima.

Odgovori
sub

13.01.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 16:00

Re: Rasciscavanje

Obzirom da patite za starim izgledom grada rekla bih da ste nas starosedelac, a ne dosljak. Cudi me samo jedno. Kako Vam ne smetaju nakaradne zgrade koje su zidali dodjosi bez parking prostora, zelenih povrsina, nakaradnih boja i dizajna, a smeta Vam sto se uklanjaju bolesna stabla i ona cerga iza pijace. Centar nam je toliko natrpan bilbordima, kioscima, satorima i ostalim glupostima da licimo na favelu bez ikakvog urbanistackog reda tako da maksimalno podrzavam rasciscavanje.

Odgovori
pet

12.01.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 11:48

za gradevinskog insoektora

Inspektre obustavi radove, izvodjac nema luicencu za radove na kulturnim dobrima od izuzetnog znacaja, umesto sto ste azurni kad neko zida garazu u sopstvenom dvoristu.

Odgovori
čet

11.01.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 18:09

Raščišćavanje

Pre nekoliko godina uništena je ulica Draže Markovića. Nekome smetale lipe i kaldrma.Proteklih meseci posečena su mnoga stara stabla koja su bila pod zaštitom, kao velika topola ispred ulaza u OŠ "D.Obradović". Ovog leta okićena je zaštitnim "krpama" zgrada Okružnog načelstva,čiju je većinu prostora uzurpirala administracija Grada.Radovi nikako da se privedu kraju, a u januaru smo.Uklonjena drvena ograda terasa zgrade, koja će biti zamenjena novom.Od kog materijala, ko će je raditi? Najavljena je i seča šimšira i tisa (tisa je ugrožena vrsta biljaka, pod zaštitom države), kao i aleje sa ružama ispred zgrade Načelstva, da bi se prostor ispred zgrade proširio a gradskim ocima i njihovim gostima omogućilo da kolima,a ne pešice dolaze do glavnog ulaza.Umesto tuja u prvom redu Gradskog parka koji je 1980.g.proglašen za kulturno dobro,biće posađeni platani,kako bi građani Grada Požarevca imali o sebi visoko mišljenje koje zaslužuju.Uklonjene su i tezge sa cvećem i voćem između Kruga i parkinga i biće preseljene na Pionirski trg.Šta je sledeće? Da li će se ukloniti i biste Narodnih heroja postavljene u Gradskom parku? Možda i one nekome smetaju. Na malom prostoru ispred Načelstva postaviće se fontana, dečije igralište, srušiće se gnezda crnih i sivih vrana, a one će specijalnim uređajima biti ekspedovane u nebo.Požarevljani,starosedeoci, šta dočekasmo.

Odgovori
čet

11.01.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 08:40

Ljubimac

Kada je nekome neko drag rokovi ne postoje,penali takodje

Odgovori
sre

10.01.

2018.

Zika Zeneva [neregistrovani] u 15:58

Sve je manje pozarevljana!

Meni je covek, koji je clan gradskog veca, iz vladajuce stranke sinoc, neverovatno ali sinoc ispricao sustu suprotnost ovog teksta. Da su se u Beogradu u institutu sokirali prvo izborom sloserske firme koja nema republicku dozvolu za rad na istorijskim spomenicima, plus da su koristili lose materijale za sanaciju koji nagrizaju postojece. Tako da ovo smatram laznom vescu. Drugo, novinari dragi, fotografisite kako su radnici ovdasnje firme izpusili vise decenijski mermer/kamen na spomeniku Milosu Obrenovicu, kako bi stavili zardjale cevi koje drze lampe za rasvetu! U normalnim uslovima, normalnih ljudi koji vladaju i mare za svoj grad, kulturu, istoriju, taj neko bi zavrsio u zatvoru, ono je kriminal! Prosetajte i pogledajte, kako je kamen otisao u nepovrat!

Odgovori
sre

10.01.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 15:40

rok

koliko je potrebno da se zavrsi rekonstrukcija koja je jos letos krenula.Kuda plovi ovaj brod

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije