Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

11. 01. 2018. Požarevac

Izvor: Večernje novosti

Za ubistvo majke 30 godina robije

Viši sud utvrdio da je Saša Nikolić (43) usmrtio Gordanu Nikolić (64) oktobra 2016. godine. Zadavio je u kući, pa podmetnuo požar. Prijavljivala ga za nasilje u porodici.

Prvostepenom presudom Višeg suda u Požarevcu Saša Nikolić (43) osuđen je na 30 godina zatvora zbog ubistva svoje majke Gordane Nikolić (64) 7. oktobra 2016. godine, u njihovoj poorodičnoj kući. Njega je optužnica teretila za krivično delo teško ubistvo, za koje je zakonom zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora. Iako je tražilo maksimalnu kaznu, Više javno tužilaštvo neće uložiti žalbu na presudu, već će to učiniti samo branilac optuženog.

Saša je majku pretukao i zadavio rukama nekoliko dana nakon što je ona podnela prijavu zbog njegovog maltretiranja, koje je trajalo godinama. Međutim, on je posle prvog incidenta samo saslušan, a zatim odmah pušten, bez određenja pritvora. Nakon ovog ubistva izbio je požar u kući Nikolića, u kojoj su vatrogasci zatekli Gordanino beživotno telo. Sumnjalo se da je vatru zapalio Nikolić, kako bi uništio tragove zločina, ali za to nije bilo dovoljno dokaza.

Obducenti Opšte bolnice u Požarevcu utvrdili su da u Gordaninim plućima nije bilo dima, što znači da je preminula pre požara. Takođe, uočeni su tragovi fizičkih povreda, koji su ukazali da se radi o nasilnoj smrti. Tokom istrage, utvrđeno je da je optuženi, nakon svađe, majci zadao više udaraca po glavi i telu, polomivši joj dva rebra, a zatim joj rukama stezao vrat, sve dok ona nije izdahnula.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Nema komentara.

Ostavi komentar