Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

11. 01. 2018. Požarevac

Autor: S. Lisac Izvor: Boom 93

Renoviranje mokrih čvorova u vrtićima

Umesto požarevačke građevinske firme “Partenon” renoviranje sanitarnih prostorija u tri požarevačka vrtića radiće firma “Finish deal” Beograd.

Predškolska ustanova “Ljubica Vrebalov” potpisala je ugovor sa beogradskom firmom koja će raditi na renoviranju dečijih kupatila. Radovi će koštati nešto više od 12,7 miliona dinara bez PDV-a. Procenjena vrednost nabavke bila je blizu 16,5 miliona dinara bez PDV-a.

Najpre je grupi ponuđača “Partenon” Požarevac i “Neimar grad” Beograd dodeljen  ugovor za sanaciju i adaptaciju mokrih čvorova u vrtićima “Leptirić”, “Neven” i “Bubamara”, ali je jedan od odbijenih ponuđača, beogradska firma "Finish deal" uložio prigovor.

Građevinska firma “Finish deal” uložila je  prigovor nakon dodele ugovora “Partenonu” i “Neimar gradu” u avgustu mesecu prošle godine,  jer u dodatnim uslovima u konkursnoj dokumentaciji nije bilo navedeno da se mora dostaviti polisa osiguranja, niti je navedena koja vrsta osiguranja je potrebna. Upravo zbog ovog nedostatka ponuda firme "Finish deal" je odbijena.

Veoma loše stanje mokrih čvorova je u vrtiću “Bubamara”, jer se instalacije izlivaju na većini mesta, spušteni plafoni su svuda oštećeni, te je potrebno kompletno renoviranje dečijih kupatila, kuhinje i vešernice. To uključuje instalaciju vodovoda i kanalizacije, elektroinstalaciju, pločice, sanitarije, hidroizolaciju, moleraj.

U vrtiću “Neven” se osim adaptacije dečijih kupatila planira kompletna promena instalacija vodovoda i kanalizacije, kao i instalacija struje u okviru mokrih čvorova, zamena podnih i zidnih pločica i sanitarija.

Što se tiče radova na renoviranju sanitarnih prostorija u vrtiću “Leptirić”  čeka se na kompletno renoviranje dečijih kupatila, kuhinje i zamenu instalacije kanalizacije.

Podsetimo, Republička sanitarna inspekcija je jula 2014. godine rešenjem, između ostalog, naložila obnovu sanitarija u vrtiću "Neven". Administrativni problemi i procedure su onemogućili da taj proces bude završen u datom roku.

Lični rat između  konkurentskih firmi u javnoj nabavci  išlo je na štetu  mališana u Požarevcu.  Od tada deca provode u lošim sanitarno-tehničkim i sanitarno-higijenskim uslovima dva požarevačka vrtića, “Neven” i “Leptirić”.

pet

12.01.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 08:25

Vrtici

Koliko se ja secam, te 2014., P.U. LJ. Vrebalov nije ni podnela zahtev za dodelu sredstava od Grada, a po osnovu resenja inspekcije. A mogli su.
Tek sledece godine. Ali je , kao tender pao. Zbog odobravanja ponude, koja nije bila u skladu sa datim uslovima (a sve u skladu sa zakonom...). Tako se kaze, ako se tumace propisi. Pa ponovo, u krug.
Moze da se napise i "administrativni problemi,procedure, licni rat...".
U medjuvremenu, u navedenim vrticima su se desila nekoliko epidemija (neke su bile proglasene i od republickih organa). Sto ne mora da bude direktno povezano sa ovim dogadjajima, ali mi to ne znamo.
Iz loseg , ne moze da izadje dobro.
Zato bi ove teme, gde su u pitanju deca, i njihovo zdravlje, trebali, moj predlog, sa veoma duznom paznjom da pratite...
Jer, mozda , i neko drugi to radi.

Odgovori
čet

11.01.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 17:28

Stedite

Nemojte zaboraviti da treba vaspitacicama povecati platu 10%.Rekao premijer

Odgovori
čet

11.01.

2018.

Zika Zeneva [neregistrovani] u 17:27

Deda Mraze, Deda Mraze

Borba lokalnih zidara za posao! A sve SNS clanstvo! Poceli su lokalci i u BGu da otvaraju firme kako bi dobijali posao ovde!

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije