Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

16. 01. 2018. Požarevac

Autor: S. Lisac Izvor: Boom 93

Da li Požarevcu treba spratna garaža?

U Požarevcu je registrovano između 20 i 25 hiljada automobila. Javna garaža za požarevačke vozače još uvek ostaje samo zamisao. Iako je pre nekoliko godina bilo reči o tome da bi njena izgradnja mogla da počne tokom 2016. godine još uvek nema javne spratne garaže.

 

 

Prema studiji iz septembra 2014. godine, dobilo bi se 70 parking mesta na spratu garaže i taj projekat je koštao 79 miliona dinara. Spratna montažna garaža bila bi slična onima kod Ekonomskog fakulteta u Beogradu ili one koja je bila na Slaviji. U Beogradu ovakva garaža postoji i kod Ade Ciganlije, dok je na Obilićevom vencu izgrađen poseban višespratni objekat za parkiranje.

Pre tri godine urađena je studija opravdanosti za montažnu garažu. Grad se vrlo brzo širi. Grade se novi stambeni objekti i automatski se javlja potreba za novim parking mestima. Ulice su uske i nema dovoljno prostora. U neku ruku ovo bi rasteretilo saobraćaj, ali bi trebalo uske ulice zabraniti za parkiranje kako bi se saobraćaj nesmetano obavljao. Sama investicija u garažu zahteva druge investicje koje će to pratiti.

Direktorka “Parking servisa” Marija Papović nedavno je najavila izgradnju javne garaže za ovu godinu. “Najpre se planira izrada projekta i nalaženje prostora u gradu koji bi mogao da odgovori svim tim uslovima koji su potrebni za jednu garažu”, rekla je Papović.

Inače, zamišljano je da se javna garaža postavi kod pijace "Krug". Ideja je postojala još 2010. godine, ali se od ideje do izgradnje javne garaže nije odmaklo.

 

 

čet

18.01.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 20:24

Treba

I to da je plate ovi koji su i napravili haos zidajuci bez parkinga!

Odgovori
sre

17.01.

2018.

WALTER [neregistrovani] u 08:26

parking

Kada su se izdavale dozvole za izgradnju stanova po nasim sokacima neko je morao o tome da vodi racuna! Svedoci smo da zgrade od dvadesetak stanova imaju tri parking mesta i ja licno ne zameram investitorima, oni gledaju njihov interes, zameram urbanistima sto izdaju takve dozvole oni vero-
vatno rade za platu, ali imaju i "DRUGE PRIHODE" koji nisu oporezovani.
Treba legalizovati "ZUTE" radnje da i drzava ima "vajdu".

Odgovori
sre

17.01.

2018.

Jenny [neregistrovani] u 08:16

Ko ne zna taj ne zna

Ne, Pozarevcu ne treba spratna garaza. Spratna garaza treba nekom lokalnom funkcioneru ili direktorzizu koji bi se tu malo "omazao" prilikom realizacije ove investicije. Pozarevac ima i previse parking mesta. Problem je što je prosecan srpski vozac glup, bahat i nevaspitan. Kad odes u Bg, da li ides da se parkiras na Trg Republike ili na Slaviju? Naravno da ne. U nasoj selendri kad neko hoce da promeni pare u menjacnici u Lenjinovoj on mrtav ladan parkira u saobracajnoj traci i upali sva cetri. Fali nama malo kulture i spoznaje da nismo sami na ovom svetu nego da zivimo u zajednici sa drugim ljudima i da zbog toga postoje neka pravila koja MORAJU da se postuju. Problem (ako uopste postoji) sa parkiranjem u Pozarevcu se resava mnogo jeftinije. Dovoljne su cetri table koje će biti postavljene na odgovarajucim mestina na glavnim koridorima tj. prilazima gradu koje ce upucivati pridoslice na polozaj zatvorenih parkinga u gradu. Takodje potrebno je da policija malo vise radi svoj posao. Sto se tice kulture (koja je najpotrebnija) to ce vec ici malo teze. Za to je potrebno vreme.

Odgovori
uto

16.01.

2018.

NENAD [neregistrovani] u 16:55

TREBA

NARAVNO DA TREBA I TO BAR DVE I JOS DVA PAUKA DA POCISTE SVE KOJI PARKIRAJU NA ULAZ U PRODAVNICU.

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije