Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

18. 01. 2018. Požarevac

Autor: S. Lisac Izvor: Boom 93

Fondacija "Budi srećan" pomaže i školama u Požarevcu

Humanitarna fondacija “Budi srećan” pokrenula je akciju koja ima za cilj da pomogne lečenje obolelih kao i ustanovama i udruženjima koji se bave kulturom i obrazovanjem na teritoriji Republike Srbije, a pri tom im je potrebna pomoć za normalno funkcionisanje. U akciju su se priključile i dve škole iz Požarevca.


Rad fondacije “Budi srećan” zasnovan je na entuzijazmu pojedinaca i njihovoj velikoj želji da se, između ostalog, pomogne školama, odnosno da se obezbede bolji uslovi za školovanje.

Osnovna škola “Kralj Aleksandar I” u Požarevcu priključila se akciji, te kao prioritet navela obnavljanje fiskulturne sale sa svim rekvizitima potrebnim za kvalitetno i bezbedno realizovanje nastave.

Školi su potrebne lopte za košarku, fudbal, rukomet, odbojku, strunjače, kozlići, mali golovi, vratila, razboj, metalni ormar za lopte i rekvizite, šah figure sa folijom, vijače, hula hop obruč, pumpa za loptu, merna traka, čunj gimnastički, sto za stoni tenis, reketi za stoni tenis, loptice za stoni tenis, štoperice, pištaljke. Potrebno je prikupiti blizu million dinara.

Škola poziva sve koji su u mogućnosti pomognu tako što će poslati SMS poruku 43 na 2407, kao i uplatama na dinarski i devizni račun i putem e-doniraj, internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta. Cena SMS-a iznosi 100 dinara. PDV se ne naplaćuje. U ovom trenutku mogućnost slanja SMS-a imaju samo korisnici MTS mreže.

Ekonomsko- trgovinskoj školi, koja se takođe priključila akciji, najveći problem predstavlja dotrajali nameštaj. U pojedinim učionicama još je u upotrebi nameštaj kupljen 80-tih godina, koji je više puta popravljan, te je zamena neophodna. Škola se iz tih razloga obratila Fondaciji “Budi srećan” sa željom da prikuplja novac za opremanje kabineta za informatiku i jedne učionice, za dva interaktivna kompleta u koje spadaju (dve interaktivne elektronske table, dva projektora, dva plafonska nosača projektora i dva laptop računara),  60 školskih stolica, 30 jednosed kompjuterskih stolova, 30 školskih klupa dvosed, dve nastavničke katedre, dve nastavničke stolice i dva ormara za učionice.

Škola se nada da će uz pomoć svih ljudi dobre volje, sakupiti neophodna sredstva kako bi se učenicima obezbedilo što bolje obrazovanje, kao i kvalitetna i funkcionalna znanja koja će poneti sa sobom u dalje školovanje i život. Potrebno je prikupiti oko 900 hiljada dinara.

Ovoj školi možete pomoći slanjem SMS-a sa brojem 22 na 2407, kao i uplatama na dinarski i devizni račun i putem e-doniraj, internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta. Cena SMS-a iznosi 100 dinara. PDV se ne naplaćuje.

Korisnik Fondacije postaje se veoma jednostavno. Potrebno je ispuniti sve navedene uslove u Pravilniku. Zatim popuniti zahtev i kompletnu dokumentaciju iz Pravilnika dostaviti lično ili putem pošte. Nakon provere da li korisnik ispunjava uslove potpisuje se ugovor i od tog trenutka počinje sakupljanje sredstava, navodi se na sajtu fondacije “Budi srećan”.

 Novac namenjen korisnicima, a uplaćen na račun Fondacije preusmerava se na račune izvođača radova i nema nikakav kontakt sa pojedincima, odnoso fizičkim licima.

 

 

 

 

 

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije