Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

19. 01. 2018. Beograd, Požarevac

Autor: K. Tričković Izvor: Boom 93, Tanjug

Renovira se Dom učenika u Požarevcu

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisalo je tender za izbor izvođača radova za renoviranje đačkih i studentskih domova u nekoliko gradova u Srbiji. Radovi bi trebalo da počnu u toku ove godine u Požarevcu, Kragujevcu, Šapcu, Subotici, Sjenici i na Paliću.

“U Domu učenika pri Poljoprivrednoj školi radiće se rekonstrukcija i adaptacija postojećih  prostorija. Biće prošireni kapaciteti za smeštaj učenika i zajedničke prostorije, a pri kuhinji će biti opremljene radionica za preradu mesa i radionica za preradu mleka, koje će služiti za obuku učenika odgovarajućih smerova”, kaže za Boom 93 direktor škole Vidoje Vukašinović.

Otvaranje ponuda učesnika na tenderu Ministarstva zakazano je za 13. mart ove godine. “Radovi bi trebalo da počnu u drugom tromesečju godine”, kaže Vukašinović.

Predviđeno je da radovi u domovima u Požarevcu i Šapcu traju 270 dana, izvođačima radova na Paliću i u Subotici je na raspolaganju 360 dana, dok bi radovi u Sjenici i Kragujevcu trebalo da traju 450 dana.

Za ove radove, kažu, opredeljeno je ukupno 490.000 evra iz zajma Razvojne banke Saveta EU.

Više informacija možete pročitati OVDE.

sub

20.01.

2018.

Prijtelj [neregistrovani] u 14:40

Ko zna...zna

Od 1996.godine od kako je otvoren Dom učenika,direktor Vidoje Vukašinović i njegov prvi saradnik upravnik doma učenika Dobrica Filipović daju primer svima u gradu,kako se može zajednički boriti, napredovati i stvarati za nove generacije.Promenjeno je nekoliko garnitura vvlasti,nekoliko gradonačelnika,a njih dvojca i dalje daju primer svima da kada si predan radu,kada se boriš za svoje ideje,za bolje sutra,nije bitno kojoj stranci pripadaš,rezultati stoje iza njih i to im niko ne može osporiti ni uzeti.
Sve čestitke za ovaj dvojac,koji je izvojevao još jednu pobedu za svoj grad.
Bravo momci...samo napred...

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije