Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

12. 02. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Medijsko praćenje, crno-belo i u koloru

Grad Požarevac raspisao je dve javne nabavke za usluge medijskog praćenja svog rada. Raspisana je javna nabavka za izveštavanje o radu u listu sa pokrivanjem na nivou države, kao i javna nabavka za medijsko praćenje organa lokalne samouprave i prenose sednica skupštine u televiziji sa regionalnim pokrivanjem.

Ove dve javne nabavke ukupno su procenjene na skoro 5 miliona dinara, što je skoro 50 odsto  više od iznosa koji je grad spreman da plati za sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog interesa.

 

Za medijske usluge štampe sa republičkim pokrivanjem, grad je spreman da plati 825.000 dinara, bez PDV-a.

Od lista koji bude izveštavao o radu lokane samouprave očekuje se da vesti budu objavljene na 140 strana i to 60 u koloru i 80 crno-belih. Minimalno bi trebalo da bude 120 pisanih redova po strani, sa minimalno jednom slikom.

List bi trebalo da objavljuje i čestitke, isključivo u boji. Na godišnjem nivou to je 7 strana u boji sa 4 slike po strani.

 

Komercijalna televizija sa regionalnim pokrivanjem od grada bi za izveštavanje trebalo da dobije maksimalno 3.333.333 dinara bez PDV-a, što je gotovo identično sumi koja se izdvaja za sve medije koji bi trebalo da proizvode sadržaj koji zadovoljava javni interes.

Kada se tom pridoda i 833.333 dinara bez PDV-a za prenose sednica skupštine (javna nabavka je podeljena u dve partije), samo jedna televizija bi mogla da dobije više para iz budžeta Požarevca od svih ostalih medija zajedno po osnovu javnog interesa.

 

Od televizije sa regionalnim pokrivanjem očekuje se da dnevno izveštavanje o radu organa lokalne samouprave 6 dana u nedelji (ponedeljak, utorak, sreda, četvrtak, petak i subota). Broj dnevnih emitovanja je preciziran na 3, a broj minuta po emitovanju na 5. Predviđen je i jedan pregled nedelje (subotom), sa jednim emitovanjem od 45 minuta.

Obaveza televizije je i emitovanje čestitki Grada Požarevca. Postoji 10 različitih čestitki koje se emituju od 2 do 5 dana, sa po 5 emitovanja dnevno. To su čestitke povodom: Nove godine, pravoslavne Nove godine, Božića, Dana gradske opštine Kostolac, Dana državnosti, Uskrsa, Dana vojske, Svete Trojice, Dana policije i Dana oslobođenja Požarevca.

 

Televizija koja dobije uslugu prenosa sednica skupštine, dužna je da realizuje 7 prenosa za iznos koji dobije u javnoj nabavci.

Nema komentara.

Ostavi komentar