Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Tuži Srbiju iako je u "Železari" ostavio gubitak od 144 miliona evra
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

13. 02. 2018. Smederevo

Izvor: Politika

Tuži Srbiju iako je u "Železari" ostavio gubitak od 144 miliona evra

Ugovor sa Peterom Kamarašem o profesionalnom upravljanju "Železarom Smederevo", potpisan 21. marta 2015, mogao bi skupo da košta srpske poreske obveznike.

Kako "Politika" nezvanično saznaje, Kamaraš je protiv Republike Srbije pokrenuo arbitražni postupak, jer smatra da ugovor koji je naša država potpisala sa HPK "Inženjeringom", nije ispoštovan. Nije poznato koliku odštetu traži bivši profesionalni menadžer "Železare".

 Uprkos tome što je za sobom ostavio gubitak od 144 miliona evra, Kamaraš smatra da je u ovom slučaju on oštećena strana. Ugovor sa Kamarašem rukovodstvo smederevske čeličane raskinulo je u julu 2016. godine, nakon dolaska kineskog "Hestila" u Smederevo.

Država Srbija je HPK "Inženjeringu" zahvalila na saradnji, jer kako je tada navedeno, ta firma "nije ispunjavala obaveze dogovorene po ugovoru". Kamaraš je, sa druge strane, u to vreme očekivao da će, po tom istom ugovoru biti nagrađen, i da će mu biti isplaćen bonus.

Kamaraš je na to odgovorio pismom u kojem je ocenio da HPK Manadžment nije učinio ništa pogrešno i odbacio sve optužbe kao izmišljene.

Kada je potpisivao ugovor u martu 2015. godine, Kamaraš je izjavljivao da će smederevska čeličana do kraja godine biti u plusu. Kada j jednom prilikom upitan da prokomentariše zašto je u "Železari" ostavio gubitak, ako je već obećao plus na računu, opravdanje je našao u krizi koja je te godine zapljusnula svetsko tržište čelika.

Nema komentara.

Ostavi komentar