Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

14. 02. 2018. Beograd, Požarevac

Autor: S. Lisac Izvor: Boom 93, Danas

Za sada samo pet autobuskih stanica sa licencom

Sve autobuske stanice koje do 12. februara nisu podnele zahtev za dobijanje licence neće moći da obavljaju delatnost niti da naplaćuju usluge sve dok ne dobiju potreban sertifikat, rečeno je Danasu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

 

Uz napomenu da će rad biti omogućen i onim stanicama koje su u propisanom roku samo predale zahtev a već obavljaju tu delatnost.

U postupak licenciranja autobuskih stanica ušla je i kompanija za prevoz autobusa ”Ariva Litas”. Sva dokumentacija za autobusku stanicu Požarevac je predata, a ostale stanice su u postupku. Za sve stanice je izdato privremeno resenje za rad, naveo je radiju Boom Goran Topalović, direktor za gradski i međugradski saobraćaj ove firme.

Ovu obavezu propisao je novi Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, ali je do sada svega pet autobuskih stanica dobilo licence za pružanje staničnih usluga i to u Vrnjačkoj Banji, Požegi, Bačkom Petrovcu, Boljevcu i Boru. Prema nezvaničnim informacijama, tek nešto više od polovine broja stanica do zakonskog roka je podnelo zahteve ali još nisu dobili potrebne papire.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije