Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

25. 02. 2018. Požarevac

Autor: R. Momirović Izvor: Boom93, N1

NSZ: U Požarevcu preko 8.000 nezaposlenih

Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje Požarevac u Braničevskom okrugu nalazi se trenutno 8.606 nezaposlenih lica, što je 8% manje nego u istom periodu prošle godine.

Od ukupnog broja nezaposlenih skoro 54% su žene, dok je najveći broj, odnosno 1.433 lica prijavljeno na evidenciji manje od 3 meseca.

Direktor NSZ, Zoran Martonović je rekao da je u januaru u odnosu na decembar broj nezaposlenih "blago" povećan zbog toga što je manje sezonskih poslova, ali i zbog toga što se početkom godine veći broj lica prijavljuje NSZ kako bi koristili podsticajna sredstva za zapošljavanje.

Martinović je u niškom Medija i reform centru predstavio programe i mere aktivne politike zapošljavanja predvidjene programom rada NSZ za 2018. godinu i naglasio da će aktivnim merama zapošljavanja ove godine biti obuhvaćeno oko 25.000 ljudi.

On je podsetio da je deset javnih poziva za realizaciju programa zapošljavanja raspisano sredinom februara, a naredne nedelje trebalo bi da bude raspisan javni poziv za obuku zaposlenih lica u cilju održavanja njihovog zaposlenja.

"Budžet za aktivne mere zapošljavanja ove godine iznosi 3,65 milijardi dinara, što je za 850 miliona više nego prošle godine. Dodatni budžet od 550 miliona dinara namenjen je za zapošljavanje osoba sa invaliditetom", rekao je Martinović.

Prema njegovim rečima, NSZ očekuje iz predpristupnih fondova EU iznos od pet miliona evra za finansiranje programa zapošljavanja.

Martinović je istakao da će Javni konkurs za sprovodjenje javnih radova biti otvoren do 2. aprila, javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje do 16. aprila, a svi ostali javni pozivi važiće do 30. novembra.

pon

26.02.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 09:11

Potencijalni

Sve ce to biti SNS clanovi,drugacije nema posla

Odgovori
pon

26.02.

2018.

anonymous SNS [neregistrovani] u 07:11

Napredne ideje

Uvozićemo radnu snagu

Odgovori
ned

25.02.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 18:49

Objavite komentar

Bilo bi mnogo vise nezaposlenih da ljudi ne beze u inostranstvo! Lopovska vlast i lokalni politicki Sns, Sps nepotizam degradiraju zemlju. Neuki i nestrucni skupljaju kajmak. Od sveg znanja imaju samo promaju u glavi!

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije