Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

06. 03. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Kompletna obnova „Dositeja“

Gradska uprava Požarevca raspisala je javnu nabavku za izradu idejnog projekta rekonstrukcije osnovne škole „Dositej Obradović“ u Požarevcu. Zgrada škole ima blizu 5.900 kvadrata, a gradsko rukovodstvo je kompletnu rekonstrukciju objekta u više navrata najavljivalo za ovu godinu.

rocene su da će za kompletnu obnovu zgrade osnovne škole biti potrebno između 150 miliona i 200 miliona dinara, a namera je da se novac obezbedi preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Izradom idejnog projekta biće jasno koliko će novca biti potrebno.

Direktor škole, Ivana Joksimović kaže da su nedavno rešeni svi imovinsko-pravni problemi vezani za zgradu koja je izgrađena još 1921.godine.

Ona je za Boom 93 rekla da je neobično što što škola te veličine nema dovoljno prostora za nesmetano obavljanje nastave i svakodnevno funkcionisanje.

„Tako će, između ostalog, kuhinja i trpezarija biti premešteni u prizemlje, svlačionice za fiskulturnu salu biće uređene da učenici ne izlaze u hodnik da bi ušli u salu, a planirano je i opremanje učionica za učenike sa posebnim potrebama“, navela je Joksimović.

U školi bi trebalo da se kompletno zameni postojeća drvena stolarija, dotrajali podovi zamene adekvatnim novim materijalima, izrši sanacija i adaptacija stepeništa, ograda i rukohvata, modernizuju sanitarni čvorovi kuhinje i adaptira mokri čvor za potrebe osoba sa invaliditetom u prizemlju škole.

Zgrada bi trebalo da dobije i termoizolovanu fasadu. Unutrašnjost će biti obezbeđena video nadzorom, a u planu je i rekonstrukcija protivpožarne opreme sa uvođenjem savremenih rešenja.

Idejni projekat bi trebalo da predvidi sanaciju  i zamenu nezamenjene elektroinstalacije i skrivanje  postojećih  kablova u zidove u svim delovima gde je to moguće. Rasvetna galanterija biće zamenjena odgovarajućom LED rasvetom u svim delovima škole, a u planu je i sanacija krova i tavanskog prostora.

Prema nezvaničnim najavama, radovi na rekonstrukciji bi trebalo da se izvrše tokom letnjeg raspusta, ove godine.

sub

10.03.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 16:48

tuga

Renovira se Dositej, Kralj Aleksandar, koliko znam skoro su renovirani i uvek na ista mesta a za Vuk Karadžić niko i ne pita kao da su tamo deca drugog reda sramota.

Odgovori
sre

07.03.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 12:12

Re: odgovornost

ako se znalo da prozori trebaju da budu drveni neka ih plati taj koji je to odobrio da se uradi

Odgovori
sre

07.03.

2018.

Danijela [neregistrovani] u 09:32

promene

Da li je neko video kako izgleda skolski wc za decu od I do VIII razreda?

Odgovori
uto

06.03.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 19:23

Tanka zica

Koliko se sećam pre 6 godina su radjeni fasada, krov, menjani su takodje svi prozori i to za 10 puta manje novca...150 miliona košta gradnja 1,5 vrtica...jeste škola velike površine, ali zašto ulazite u takav "sumnjiv" projekat vi koji držite skele godinu dana na načelstvu i smeje nam se ko god dva puta dodje u grad sa strane...savetovao bih direktorki da bude oprezna, jer "sa djavolima tikve sadi..."

Odgovori
uto

06.03.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 17:16

Re:

Stolarija mora da bude drvena, kao što je bila i ranije jer je škola spomenik kulture i zbog toga se opet menja.

Odgovori
uto

06.03.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 16:00

Re: procenat

nema veze bitno da se okrece

Odgovori
uto

06.03.

2018.

Zika Zeneva [neregistrovani] u 14:39

Ubi me nepravda, Kalimero

Skole treba da budu cakum pakum, kako bi se deca sto bolje osecala u istim, ali ovo sredjivanje nema veze sa potrebom, vec sa hirom novog direktora i vlastodrzaca u ovoj drzavi! E zato smo propali, i zato cemo da propadnemo do kraja!

Odgovori
uto

06.03.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 13:59

Krov itd

Veliki deo prozora je zamemjen pvc stolarijom.Krov je takodje menjan.Sve je to skoro radjeno.Bacite pogled videcete.Zasto raditi nesto sto je uradeno.

Odgovori

Ostavi komentar