Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

23. 05. 2011.

Autor: 1

Vašar ostaje na istom mestu

Grupa od 145 gradjana iz Požarevca podnela je prošle godine peticiju za izmeštanje vašara iz centra grada. Gradonačelnik kaže da će vašar ostati na istom mestu, ali bez ulice Lole Ribara.

Građani koji žive u ulici Lole Ribara naveli su da prodavci svojim tezgama onemogućavaju izlazak građanima iz kuća i normalnu cirkulaciju saobraćaja. Takođe, zakupci tezgi nemaju osnovne higijenske uslove i struju za tezge zbog čega na razne načine ugrožavaju zdravlje ljudi, piše u peticiji.

Iste probleme dele i građani u Topličinoj, Kosančićevoj, Partizanskoj, Vase Pelagića, Djurdjevoj, Stiškoj i okolnim manjim ulicama koji su se potpisali u peticiji.

Komunalne službe koje izdaju javne površine za postavljanje tezgi pozivaju se na višedecenijsku tradiciju vašara i vašar predstavljaju kao događaj na kojem se provode ugodni trenuvi i neguje srpska tradicija. Ovakve manifestacije neguju se u centru grada, zaključuje se u dopisu Komunalnih službi upućenom gradskom veću.

Poslednjih nekoliko godina predstavnici grada izjavljivali su da će pronaći alternativnu lokaciju za održavanje vašara. To se nije dogodilo ni ove godine, a gradonačelnik Miodrag Milosavljević kaže da će biti pošteđena ulica Lole Ribara.

Vašar se održava 7. i 8. jula u Požarevcu.

uto

21.06.

2011.

dimitrijevic milivoje kragujevac [neregistrovani] u 16:34

nema vise vasara u pozarevcu bez ulice

JA DIMITRIJEVIC MOLIVOJE,RADIM 8 GODINA U ULICI LOLE RIBARA U POZAREVCU VASAR,I DOSTA MOJIH KOLEGA IZ SVIH GRADOVA SRBIJE,AL' IZGLEDA DA OVE GODINE NECEMO RADITI AKO SE PROMENI VASAR U DRUGOJ ULICI JER, LOLE RIBARA JE ULICA ZA VASAR I NAROD ZNA ZA TRGOVCE U ULICI LOLE RIBARA A SAD CE MUSTERIJE ICI U BAMBILED, A VI AKO PROMENITE ULICU, NEMA VASARA ZA NAS!!!!! A UOPSTE NISTE JEFTINI SA MESTIMA TAKO DA JA KAO I MOJE KOLEGE NECEMO RADITI VASAR AKO MANJATE ULICU!!! MILIVOJE DIMITRIJEVIC KRAGUJEZAC

Odgovori
pon

23.05.

2011.

sasa [neregistrovani] u 21:04

Grad?

gospodine Mrmute pa ocigledno da niste primetili da nam je nas nazovi grad razvijen bas kao za vreme Turaka odnosno da se nije promenio ama bas nista jer i dalje ima status kasabe,za neupucene to je izraz koji definise tip naselja koji ne moze da ostvari urbanitet karakteristican za evropske gradove pa upravo iz takvih razloga treba negovati vekovnu tradiciju Pozarevca a ovi eksperti se i ne trude da nesto promene mozda se plase da ne ostanu bez glasaca jer ova koalicija je ipak za postovanje!!!!!!!!!!!!

Odgovori
pon

23.05.

2011.

Mrmot [neregistrovani] u 18:43

A?

citiram... "Komunalne službe koje izdaju javne površine za postavljanje tezgi pozivaju se na višedecenijsku tradiciju vašara i vašar predstavljaju kao događaj na kojem se provode ugodni trenuvi i neguje srpska tradicija." kraj citata.
Dakle, ugodni trenuci i srpska tradicija. Znate li kako je ugodno kada u Dalmatinskoj ne mozes da spavas zbog "pevaca" koji cele noci se deru kao magarci. Bas je u srpskoj tradiciji da masni prodavac zetona u beloj treger majci cele noci(i dana) besomucno ponavlja kako je hali gali samo za hrabre, nudi nagradnu voznju i tako to. Elem, vasar je idiotizam za jedan grad u danasnje vreme i trebalo bi da se zabrani, ili svede na formu luna parka u trajanju od jednog dana bez idiotskih satora i pljeskavica punih prasine, Pitam se samo kako sanitarni inspektori mogu da spavaju posle izdatih dozvola za onakvu higijenu zivotnih namirnica koje se prodaju na vasaru?
Ako je ova odluka pocetak smanjivanja vasara, najtoplije pozdravljam!

Odgovori

Ostavi komentar