Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Poplavljena kaseta 5 – Snabdevanje vodom za piće nije ugroženo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

08. 03. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Poplavljena kaseta 5 – Snabdevanje vodom za piće nije ugroženo

U utorak ujutro izlilo se jezero na kaseti 5 koju Vodovod koristi za nalivanje infiltracionih bazena na izvorištu „Ključ“, potvrđeno je Boom 93 u ovom javnom preduzeću.

Pod vodom su ostali pumpa, razvodni orman i građevinski kontejner. Trafo stanica je izmeštena na bezbednu lokaciju. U Vodovodu kažu da vodosnabdevanje ni na koji način ugroženo, da je šteta minimalna, kao i da je oprema osigurana. U procesu utvrđivanja odgovornosti otkaz je u međuvremenu dobila jedna osoba.

 

 

Intenzivnije topljenje snega, kišoviti dani, ali i porast vodostaja Velike Morave doveli su do problema na kaseti 5 koja se nalazi u nebranjenom delu Velike Morave.

Kako nam je objasnio direktor Vodovoda Vladimir Stojimirović, u kasetu 5 se doslovno ulila Velika Morava koja je u poslednjih nekoliko dana u konstantnom porastu.

On je rekao da je poplavni talas došao iznenada, zbog čega oprema nije mogla da se izmesti sa lokacije.  Prvo je reagovalo obezbeđenje koje periodično obilazi lokaciju i čiji pripadnici su odmah isključili napajanje električnom energijom.

Trafo stanica je razvezana sa mreže i preneta na sigurnu lokaciju. Pod vodom su ostali pumpa, razvodni orman i građevinski kontejner.

Stojimirović navodi da šteta nije velika i da je potpljena oprema osigurana. S druge strane, ističe da snabdevanja vodom za piće nije ugroženo i da incident na kaseti 5 nema uticaj na kvalitet vode koja se isporučuje Požarevljanima.

Zbog porasta Velike Morave, dopšlo je i do rasta podzemnih voda u slivu reke, samim tim više kvalitetne vode pristiže na izvorište „Ključ“ i potiskuje zagađenje koje dolazi iz smera naselja koja gravitiraju oko izvorišta.

Stojimirović kaže i da su o svemu obavešteni čelnici Grada Požarevca, kao i da se utvrđuje odgovornost za plavljenje na kaseti 5. U međuvremenu jedna osoba angažovana na privremenim i povremenim poslovima dobila je otkaz. Kako saznajemo, reč je o radniku koji je u dežurao na kaseti 5 u trenutku kada je poplavni talas izazvao plavljenje.    

sub

10.03.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 11:07

Vodovod

Rimljani imali bolji vodovod.

Odgovori
sub

10.03.

2018.

anonymous333 [neregistrovani] u 00:36

Re:

A vi ste bili na licu mesta i gledali kako radnik spava.
Sram vas bilo! Pre ce da bude da je u ledenoj vodi do pobasa dao sve da spasi sto se spasti dalo a za to vreme izgubio svoj auto.
Dok ste vi spavali u toplom krevetu...
Da sram bilo radnika sto nije sprecio Moravu sa se izlije i sram ga bilo sto sada odgovoena gospoda moraju da bi opravdale svoju nesposobnost i nestrucnost da se sluze o akvim lazima..
Ali dobro radnik ce i bez posla mirno spavati.. a Vi gosoodo?Zaigrace i pred vasim vratima mecka.. Jednom.. Licno jedva cekam

Odgovori
pet

09.03.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 16:20

za gradonačelnika

Kad bi smeli,potrebna je inicijativa,odlazećeg gradonačelnika, koji ama baš ništa nije uradio za grad !

Odgovori
pet

09.03.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 10:33

?

Sta je sa kvalitetom vode za pice?

Odgovori
pet

09.03.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 07:58

Re:

Taj mučenik je spavao na poslu i zato dobio otkaz a da radnici obezbeđenja nisu naišli, ubila bi ga struja, udavio bi se... A da je radio svoj posao ne bi dobio otkaz.

Odgovori
čet

08.03.

2018.

Milena [neregistrovani] u 20:15

Objasnite ljudima

Dozvolu za vadjenje sljunka daje ministarstvo tj. Drzava, a ne vodovod, anonimuusu

Odgovori
čet

08.03.

2018.

Caverazop [neregistrovani] u 15:22

I na Moravi se riba čisti od repa

Zadovoljni smo da je radnik, koji je dežurao na kaseti 5, dobio otkaz zato što nije video upozorenje RHMZ pa ga je poplavni talas iznenadio. Nije se ni potrudio da na leđa natovari trafo-stanicu, pumpu, razvodni orman i građevinski kontejner. Čak je i postavljanje istih loše projektovao da se nađu na udaru prvog poplavnog talasa.

Odgovori
čet

08.03.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 11:33

Alo

Dokle cete vise da nalivate tu vodu.Prodjite samo pored Moravskog mosta na putu za Bg videcete da se sljunak i dalje nemilosrdno vadi.Tu ne smete silu da pokazete nego nad nekim mucenikom koji radi verovatno preko neke agencije dajete otkaz.Krenite i zabranite is

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije