Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Šainović smatra da je pravo vreme da Milošević dobije spomenik
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

11. 03. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Šainović smatra da je pravo vreme da Milošević dobije spomenik

Nakon što je zvanično podneta inicijativa za postavljanje spomenika Slobodanu Miloševiću u Beogradu, član Glavnog odbora SPS-a Nikola Šainović izjavio je u Požarevcu kako to nema nikakve veze sa niskim procentom glasova njegove stranke na izborima u Beogradu.

Šainović je rekao da vremena danas nisu ista kao pre, recimo 10 godina, da se svet promenio i da je inicijativa sa istorijskom distancom od oko dve decenije opravdana.

 

On je naveo da spomenik već ima postojeće elemente.

„Krupan spomenik je Dejtonski sporazum, zatim Rezolucija 1244 na kojoj i danas stoje osnove borbe za očuvanje našeg suvereniteta. Samo nastavak tih spomenika je obeležje u gradu u formi ulice ili spomenika“, kazao je Šainović.

Rekao je kako rezultat SPS-a na izborima i privlačenje novih pristalica nije razlog za navedenu inicijativu, već trenutak u Srbiji i svetu.

„Političke okolnosti se menjaju. Odnos snaga u svetu se menja, tako da je danas mnogo povoljnije govoriti o istini u tim vremenima nego što je to bilo pre 10 godina. Svet se razlikuje za čitavog jednog Putina u svetu, pa i ovde kod nas. Zato mislim da je ta inicijativa sa istorijskom distancom od dvadesetak godina sasvim opravdana“.

 

 

Nekoliko stotina starih i novih pristaša i ljudi koji za sebe kažu da su poštovaoci lika i dela Slobodana Miloševića, okupilo se danas ispred njegove porodične kuće, gde su u kolonama odavali počast na grobu nekadašnjeg predsednika Srbije i SRJ i nekadašnjeg haškog optuženika.

Od viđenijih socijalista, na grobu je viđen Milutin Mrkonjić, kao i nekadašnji funkcioner SPS-a Uroš Šuvaković.

Vence na grob postavile su delegacije SPS-a, pokreta „Sloboda“, Pokreta socijalista, Srpske radikalne stranke, kao i više drugih formalnih i neformalnih skupina čiji su članovi došli da obeleže 12 godina od smrti Slobodana Miloševića.

 

Fotografije: Uroš Urošević

sre

14.03.

2018.

Tabačnica Resident [neregistrovani] u 15:54

Treba ga uhapsiti i ošišati

No Comment !

Odgovori
pon

12.03.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 20:46

smesno

Šainovic je najneušpesniji predsednik vlade u istoriji ljudskog roda i on sad nesto predlaže.Ko vise uzima za ozbiljno tog čoveka.Neka se pokrije ušima i neka nestane.

Odgovori
ned

11.03.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 12:29

uhapsiti ga

narod se gusio u hiperinflaciji jedinstvenoj u svetu.On se seta bez ikakve odgovornosti bogatiji od bilo koga.Uzivajte sa njime i slikajte se sto vise

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije