Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

12. 03. 2018. Požarevac

Autor: S. Lisac Izvor: Boom 93

Nastavljena akcija podele autosedišta za decu

Predstavnici lokalne samouprave i savet za bezbednost saobraćaja Grada Požarevca podelili su blizu 120 auto sedišta.


Prošle godine izdvojeno  je oko 3 miliona dinara za 700 autosedišta, koliko se planira i ove godine. Predsednik Skupštine Grada Požarevac Bojan Ilić rekao je to je jedna od mera koju lokalna samouprava sprovodi za unapređenje bezbednosti saobraćaja u gradu.

“Ja vas molim da ova autosedišta upotrebljavate svakodnevno u saobraćaju i da na taj način sačuvate bezbednost naših najmlađih sugrađana”, rekao je Ilić pri dodeli sedišta.


Predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja, Dragan Stanojević rekao je roditelji koji nisu mogli da prisustvuju dodeli auto sedišta mogu se obratiti Ivanu Milutinoviću, sekretaru Saveta za bezbednost saobraćaja, kancelarija 134.

Stanojević je naglasio da deca koja su rođena van teritorije grada Požarevca takođe imaju prava na besplatno auto sedište, ukoliko im je mesto prebivališta na teritoriji grada Požarevca.  Stanojević je dodao da sva deca rođena u 2017. godini dobijaju autosedišta, a danas su pozvani roditelji, čija su deca rođena u novembru i decembru mesecu.

“Raznim istraživanjima došlo se do statističkog podatka na teritoriji upravljanja vozilima Grada  Požarevca, da čitavih 70% naših najmlađih učesnika u saobraćaju učestvuje na nebezbedan način, što znači da ne koriste ova autosedišta koja su zakonom obavezna”, naveo je Stanojević  i dodao da je neophodno “da se dete ne prevozi u naručju svojih roditelja, već da isključivo koriste autosedišta, kako bi se izbegle posledice prilikom saobraćajnih nezgoda.”

U holu centra za kulturu dodeljeno je blizu 120 sedišta.

 

Nema komentara.

Ostavi komentar

Najčitanije