Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

12. 03. 2018. Požarevac

Autor: S. Lisac Izvor: Boom 93

Kolektivni ugovor za vrtiće

Potpisan je novi kolektivni ugovor između Grada Požarevca, predškolske ustanove „Ljubica Vrebalov“ Požarevac i sindikata.


Usaglašene su razlike i izmenjene stavke  između  kolektivnog ugovora iz 2015. godine i novog kolektivnog ugovora koji je potpisan danas u svečanim salonima Grada Požarevca.

Glavni poverenik sindikata “Nezavisnost” predškolske ustanove “Ljubica Vrebalov”, Snežana Nikolić rekla je da je zadovoljna izmenama kolektivnog ugovora za zaposlene u vrtićima.

“Naš postojeći kolektivni ugovor bio je jako dobar kolektivni ugovor za zaposlene. Samim tim što je u oktobru stupio na snagu novi zakon, mi smo morali malo da ga korigujemo, izmenimo neke stavke u zakonskom okviru, a pozitivno za radnike.”, navela je  Nikolić dodala da se jedna od promena tiče  godišnjeg odmora koji je u posebnom kolektivnom ugovoru na Republičkom nivou limitiran.

"To nam pravo daje zakon o radu, da nema limitiranog godišnjeg odmora”, kaže Nikolić i dodaje da to znači zakonski minimum od 20 radnih dana sa uvećanjem na osnovu uslova rada, stručne spreme zaposlenog, socijalnih uslova, godine staža, radnog iskustva i ostalih kriterijuma.

Takođe jedna od izmena su i jubilarne nagrade u koje ulaze i godine provedene van predškolske ustanove. “Sada u novom kolektivnom ugovorom dolaze u obzir sve godine rada, bez obzira na to da li ste radili u predškolskoj ustanovi ili van ustanove” dodaje ona.

Gradonačelnik Grada Požarevca, Bane Spasović rekao je da uloga, zadatak i svrha kolektivnih ugovora da "pre svega omoguće radnicima i poslodavcima,  putem zajedničkog dogovora i dijaloga, da uređuju funkcionisanje radnih odnosa u lokalnoj samoupravi, i to upravo u praksi".

Kolektivni ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Požarevca, Bane Spasović, Slađana Janković, predsednik sindikalne organizacije Dečiji vrtić  “Ljubica Vrebalov”, Snežana Nikolić glavni poverenik sindikata “Nezavisnost” predškolske ustanove “Ljubica Vrebalov” i Marija Bajić, direktorka predškolske ustanove "Ljubica Vrebalov". 

pon

12.03.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 14:35

Vrtici

Sjajna vest za nas roditelje.
Jos da se organizuju Grad i PU Lj.V. pa da nabave vlazne maramice, papirne ubruse, renoviraju zarazne toalete itd. itd. za decu koja idu u te vrtice.
Mozda bi trebalo, proglasena je epidemija ,a i da nije epidemija, ipak su to tudja deca, ali ipak deca.

Odgovori
pon

12.03.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 14:25

Zabrinuta majka

A sta cemo sto vaspitacice cuvaju decu preko zakonskog propisanog broja.Ko ce biti odgovaran kada se nesto deci.Poslodavac ili osnivac.Sta kazete na taj problem?

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije