Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

13. 03. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Lokalna vlast kao naručilac medijskog sadržaja

Dodeljeni su ugovori u dve javne nabavke koje je pokrenula Skupština Požarevca za medijsko praćenje rada lokalne samouprave i TV prenose sednica lokalnog parlamenta. Samo za usluge jednog lista i jedne televizije lokalna samouprava u Požarevcu je spremna da plati skoro 5 miliona dinara sa PDV-om, dok za javni interes u medijima izdvaja nešto više od 3,4 miliona.

Ugovori su dodeljeni listu danas za izveštavanje na iznos od blizu 990.000 dinara i Televiziji SAT za izveštavanje i prenose sednica skupštine za ukupan iznos od blizu 5 miliona dinara.

 

Listu Danas odnosno izdavaču „Dan graf“ dodeljen je ugovor, kao jedinom ponuđaču za usluge izveštavanja u listu sa pokrivanjem na nivou države. Od ponuđača je između ostalog traženo da imaju dodatak koji izlazi petkom, sa najmanje 4 lista, od kojih su 2 strane posvećene Požarevcu.

Takođe je traženo da se dodatak štampa u tiražu od najmanje 3.000 primeraka koji se distribuiraju na teritoriji okruga, što odgovara opisu dodatka „Braničevo Danas“.

Od lista koji izveštava o radu lokane samouprave u javnoj nabavci se očekuje da u toku jedne godine vesti budu objavljene na 140 strana i to 60 u koloru i 80 crno-belih. Minimalno bi trebalo da bude 120 pisanih redova po strani, sa minimalno jednom slikom.

List bi trebalo da objavljuje i čestitke, isključivo u boji. Na godišnjem nivou to je 7 strana u boji sa 4 slike po strani.

SAT Televizija je komercijalna televizija sa regionalnim pokrivanjem kojoj je, kao jedinom ponuđaču  dodeljen ugovor za izveštavanje o radu gradskih vlasti, a  trebalo bi da za tu uslugu dobije blizu 4 miliona dinara sa PDV-om. Kada se tome  doda i oko milion dinara sa PDV-om za prenose sednica skupštine (javna nabavka je podeljena u dve partije), samo ova televizija ćemogla da dobije više para iz budžeta Požarevca od svih ostalih medija zajedno po osnovu javnog interesa u medijima.

Od televizije sa regionalnim pokrivanjem očekuje se da dnevno izveštavanje o radu organa lokalne samouprave bude 6 dana u nedelji (ponedeljak, utorak, sreda, četvrtak, petak i subota). Broj dnevnih emitovanja je preciziran na 3, a broj minuta po emitovanju na 5. Predviđen je i jedana retrospektiva nedelje u subotu, sa jednim emitovanjem od 45 minuta.

Obaveza televizije je i emitovanje čestitki Grada Požarevca. Postoji 10 različitih čestitki koje se emituju od 2 do 5 dana, sa po 5 emitovanja dnevno. To su čestitke povodom: Nove godine, pravoslavne Nove godine, Božića, Dana gradske opštine Kostolac, Dana državnosti, Uskrsa, Dana vojske, Svete Trojice, Dana policije i Dana oslobođenja Požarevca.

Televizija koja dobije uslugu prenosa sednica skupštine, dužna je da realizuje 7 prenosa za iznos koji dobije u javnoj nabavci.

Nema komentara.

Ostavi komentar