Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

14. 03. 2018. Beograd, Požarevac

Autor: P.Ž. Izvor: Večernje novosti

Nema više tehničkog za džabe

Nove odredbe u Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima Srbije doneće dosta novina i oštrijih pravila.

Kolika će biti cena tehničkih pregleda vozila kada na snagu stupi izmenjeni Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima Srbije, niko ne zna, ali je jedno sigurno - neće više biti besplatnih tehničkih pregleda.

- Prema Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja koji se nalazi u skupštinskoj proceduri, biće propisana minimalna i maksimalna cena - kaže, za "Novosti", Vladimir Marinković, predsednik Nacionalne asocijacije tehničkih pregleda (NATEP). - O tome kolike će cene biti odlučiće Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Marinković kaže da je pozitivno to što će se najzad stati na put nesavesnim vlasnicima preduzeća koja obavljaju tehnički pregled "kroz papire" i koja vozače mame besplatnim tehničkim pregledima, jer ih stimulišu visokim provizijama koje im daju osiguravajuća društva.

- Ima čak i slučajeva kada se porukom na "Vajberu" pošalju podaci o vozilu, a registraciona nalepnica vlasniku vozila stigne na kućnu adresu - kaže Marinković. - Sada, uz obavezu fotografisanja i video-snimanja vozila na liniji, i uz minimalnu cenu, neće više biti moguće da se registruje vozilo a da se ne doveze na tehnički pregled.

Ipak, u ovom trenutku niko ne zna kolika bi ta cena (ni minimalna ni maksimalna) mogla da bude.

- Ne znamo ko će i prema kojim kriterijumima odrediti minimalnu cenu - kaže Marinković - Međutim, sada se stvari zbog novih propisa usložnjavaju.

Naime, sada je za pregled jednog vozila (snimanje i slično) potrebno najmanje 35 minuta. To znači da jedan set radnika na liniji u toku jedne smene može da pregleda najviše 15 vozila. Kako u Srbiji postoji 2.500.000 vozila i oko 1.250 linija tehničkih pregleda, da bi se izbegle enormne gužve biće potrebno da se radi i u drugoj smeni, s više setova radnika.

Više informacija možete pročitati OVDE.

sre

14.03.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 13:06

Biznis

Dali ima vise Tehnickih pregleda ili kladionica u gradu.To vam govori kako se lako zgrcu pare.

Odgovori
sre

14.03.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 11:11

Uf

I do sada nije bio,platis redovnu cenu plus crvena baksis

Odgovori

Ostavi komentar

Najčitanije