Naslovna  |  Info  |  Lokalne vesti  |  Ostavka člana komisije jer Grad Požarevac nije hteo da poništi nezakonito rešenje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

05. 04. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Ostavka člana komisije jer Grad Požarevac nije hteo da poništi nezakonito rešenje

Novinar Petar Jeremić obavestio je gradonačelnika Požarevca, Baneta Spasovića da je podneo ostavku na članstvo u Komisiji za vrenovanje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji Grada Požarevca za 2018.godinu.

Jeremić je naveo da je prema Zakonu o javnom informisanju i medijima (Član 24, stav 4) propisano da se većina članova komisije imenuje na predlog novinarskih i medijskih udruženja, a u slučaju Požarevca zakon je očigledno prekršen jer je od svih predloženih članova udruženja, samo on imenovan ispred UNS-a.

„U vašem rešenju, suprotno zakonu, ja sam jedini kandidat novinarskih i medijskih udruženja koji je imenovan, iako su postojala još najmanje dva kandidata koji su samnom predloženi na zajedničkom predlogu. Umesto njih, imenovali ste dva kandidata koja nisu predložena od strane novinarskih i medijskih udruženja, čime ste očigledno prekršili Zakon o javnom informisanju i medijima“, naveo je Jeremić u pismu koje je UNS uputio Gradu Požarevcu.  

U rešenju koje je Grad Požarevac doneo 19.marta, u komisiju su pored Petra Jeremića, koga je predložio UNS, imenovani Predrag Životić iz Požarevca i Zvonko Damnjanović iz Bora. U rešenju Gradskog veća nije navedeno ko je predložio Životića i Damnjanovića.

U istom dokumentu, veće je odbilo predlog novinarske koalicije UNS, NUNS, NDNV, ANEM I Lokal pres koji se odnosi na Zorana Gavrilovića, kandidata ANEM-a i Lokal presa i Ljubomira Đorđevića, kandidata NUNS-a i NDNV-a.

ANEM je od grada zatražio da rešenje koje inače nije bilo javno objavljeno na sajtu lokalne samouprave bude izmenjeno, u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima. Takođe je zatraženo da sva dokumentacija bude objavljena na sajtu Grada Požarevca, što nije učinjeno, niti je upućen bilo kakav zvaničan odgovor na dopis asocijacije.

Nema komentara.

Ostavi komentar