Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lokalne vesti

13. 04. 2018.

Autor: U.Urošević Izvor: Boom 93

Klenovnik: Sa jačom košavom stiže i pepeo

Čim košava počne jače da duva, za stanovnike Klenovnika nastaje užas jer se pepeo sa odlagališta elektrana razvejava po čitavom naselju. U lokalnoj samoupravi Požarevca kažu da mogu samo da obaveštavaju nadležno ministarstvo, predsednika i vladu o ovom problemu, ali da je na EPS-u da ga reši.

Kako je Boom 93 rekao zamenik gradonačelnika, Saša Pavlović, inače i sam stanovnik Klenovnika, do pre dve godine ovaj problem nije bio u toj meri izražen, ali da se u poslednjih nekoliko meseci sa odlagališta razvjavaju velike količine pepela, što život u selu čini nepodnošljivim.

„Imamo razvejavanje pepela na prvu jaču košavu. Do pre dve godine je stanje bilo kako-tako podnošljivo ali u poslednjih šest meseci je nepodnošljivo, kaže on i dodaje da se na problem ukazivalo i ranije u više navrata. Zamenik gradonačelnika kaže da samo EPS ima ingerncije da reši ovaj problem.

„Mi smo imali prethodne sastanke sa ministarstvima, pre svih sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine, ali ovo je problem koji prvenstveno i u svojoj ingerenciji i koji operativnim putem mora da reši JP Elektroprivreda Srbije“.

Neke od informacija su da će se pristupiti zatrpavanju te kasete, ali ostaje bojazan šta će se dogoditi kad se otvori nova, istakao je zamenik gradonačelnika.

 

fotografije: Photo Kostolac

čet

19.04.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 02:37

U KLENOVNIKU NISTA NOVO , SVIH OVIH GODINA.

KORUPIJA NA DRZAVNOM VRHU.

Odgovori
sre

18.04.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 07:09

Re: Za zatvor

Polako bre sa taj zatvor, rekao bi Srećko Šojić!
Kadrovsku politiku u TE-KO Kostolac vode odbori SNS-a, iz Drmna, Starog Kostolca, Kostolca, Petrovca, i ko zna odakle još. Članovi dolaze sa rešenjem o raspoređivanju, a njihovi šefovi i direktori mogu samo da plaču. Najbolje je da se i problemima koje naprave bave partijski "stručnjaci".
Ovako, neće da može, ponovo Šojić!

Odgovori
uto

17.04.

2018.

anonimus [neregistrovani] u 12:03

Re:

Ako bi se svako mesto,selo ili grad iseljavolo zbog ekoloskih zagadjenja onda Srbije nebi ni bilo...To selo Klenovnik je tu vekovima...pitanje je sta ce otpadni matrijal Termoelektrana pored naselja i ko nornalan daje dozvole za izgradnju pepelista u okruzenju naseljena...nije bitno da li je grad ili selo u pitanju svi su ugrozeni...ali ocigledno posto se radi o ljudima nije toliko ni vazno..jer da su u pitanju macke i kucici digla bi se kuka i motika da se nadje resenje ...ovako jedan covek vise ili manje nebitno je...ili celo jedno predgradje Kostolca a moze da se kaze i Pozarevca jer su ti gradovi jako blizu...pa kad nam stignu pesak i kisele kise iz sahare preko mora, nemoj da mislite da su mesta kao Pozarevac i Smrderevo zasticeni od pepelista...

Odgovori
uto

17.04.

2018.

QQ [neregistrovani] u 08:19

Klenovnički Brankovići ...

E sada će pasti dogovor pa će direktor pečenjare zaposliti 20-tak Klenovničana preko reda i sve će se zaboraviti do sledeće prilike odnosno neprilike.Uostalom skoro ceo Klenovnik je i zaposlen u EPSu,ispada da sami sebe truju...ali to ide i prema Kostolcu,a Kostolčani ćute ? Njima kao dobro !?

Odgovori
ned

15.04.

2018.

Ignjat [neregistrovani] u 21:51

Ekoloska bomba

U normalnoj drzavi bi svi oni koji uticu na ugrozavanje ljudskog zdravlja trebali da prvo budu smenjeni sa pozicija u firmi koja pravi zagadjenje a onda i da odgovaraju za posledice koje su izazvali svojim nesavestnim poslovanjem.Ono sto gledam mesecima,kada duva vetar sa pepelista,predstavlja ekolosku bombu!

Odgovori
ned

15.04.

2018.

Zapadnjak [neregistrovani] u 21:47

Za zatvor

Ko ovako rukovodi tim pepelištem treba da krivicno odgovara i da bude osudjen na kaznu zatvora.Taj pepeo i prasina sa peppelista direktno uticu na ljudsko zdravlje.

Odgovori
ned

15.04.

2018.

Vlada [neregistrovani] u 21:41

Strasno i tužno

Ono sto sam ja video,mogu da opisem jednom recju-STRAŠNO.A još da niko od nadleznih ne reaguje-TUŽNO.

Odgovori
ned

15.04.

2018.

Nesa [neregistrovani] u 21:37

Ne mogu da verujem

Imam 60 godina i ono sto sam video prolazeci kroz Klenovnik je čudo.Nikad nisam video onakve oblake prasine.Nije mi jasno da niko ne moze da intervenise i spasi ljude od ekoloske katastrofe!Ako niko nista ne uradi za te ljude koji tamo zive,onda mogu da donesem zakljucak da drzava ne postoji.

Odgovori
ned

15.04.

2018.

Dragan [neregistrovani] u 21:28

Neverovatno

Ljudi,prosao sam ovim putem danas.Neverovatno je to sam video.Pa ovo je ekoloska katastrofa.Za ovo nadlezna gospoda iz EPSa moraju da odgovaraju.Ovo je zlocin prema stanovnicima okolnih sela.

Odgovori
ned

15.04.

2018.

Dušan Kostolac [neregistrovani] u 21:24

Najbolji sistem za transport pepela

U Kostolcu,termoelektrani A,se već oko osam godina gradi novu sistem za transport pepela na deponiju u Ćirikovcu.Kažu da je taj novi sistem trebao da bude završen za tri godine.Taj sistem jos uvek nije zavrsen tako da verovatno kada se zavrsi,bice mnogo bolje za stanovnike Klenovnika i Cirikovca.Ako to ne bude onda stvarno za to neko treba da odgovara.

Odgovori
sub

14.04.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 16:20

Re: pepellšte

Kad se u Kostolcu pravili blokovi od tog pepela i zidale stanbene zgrade koje i danas postoje, imali smo svoju tehnologiju. Opet je bilo problema sa pepelom.
Sada se molite da se luka što pre zavvrši i pepeo pošalje u cementare.

Odgovori
sub

14.04.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 10:48

Dragan

Vrlo dobro se zna ko postavlja odlucujuce kadrove u EPS-u i takodje se zna ciji su to kadrovi !!! Od rukovodstva eps-a zavisi da li ce i kako raditi neki sistem u okviru preduzeca. Ne zaboravimo da su TEKO Kostolac samo ogranak epsa. Sve ovo sto se desava je posledica nesposobnih i bahatih ljudi na celu drzave ! Pozdrav

Odgovori
sub

14.04.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 07:26

Mere

Ako se bunimo puno Eps preduzima represivne mere.Podici ce struju za 10%.Zato bolje da cutimo

Odgovori
sub

14.04.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 06:50

genocid

trovanje sopstvenog naroda

Odgovori
pet

13.04.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 17:29

monopol

klasicne kabadahije,niko im nista ne moze

Odgovori
pet

13.04.

2018.

Александар [neregistrovani] u 17:03

Деценијски проблем

Тај проблем постоји од тренутка пуштања у рад блока 3 ТЕ"А".Становници на Каналу и у Костолцу добро знају шта је пепео.А увек је изговор ЕПС-а био "техничке природе".У питању је и онда и сада јавашлук,нерад.Кад би неко добио отказ због тога,други би итекако водили рачуна.Можда би град Пожаревац требало да препусти сав новац од рудне ренте и еколошке таксе општини Костолац,а не да га узима па после да један део да Костолцу.

Odgovori
pet

13.04.

2018.

Vetroparkovi [neregistrovani] u 15:41

E' moji Klenovničani....

Pitam se šta će naseljeno mesto pored pepelišta.

Odgovori
pet

13.04.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 15:27

Re: radnicke igre

koga briga za pepeliste,bitne su radnicke igre,plata i ostale privilegije.

Odgovori
pet

13.04.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 14:37

Odgovornost

Najavljivano je kao najsavremenije ekolosko resenje.Toboze Nemacka tehnologija.Gde su sada ovi Epsovci sto se biju u grudi.Ili tehnologija nevalja ili strucnjaci Epsa neznaju da upravljaju pepelistem.Nas to i ne zanima samo trebao bi neko da odgovara.

Odgovori

Ostavi komentar